Open Podium

Bert Pruis

De 63 jarige Bert Pruis uit Zwolle is een steeds terugkerende gast op het Open Podium. Hij speelt gitaar en zingt: fingerstyle countryblues, ook wel fingerpicking genoemd. Kenmerkend is een ‘alternating bass’. Daar overheen wordt dan op de hoge snaren de melodie gespeeld. Deze melodie volgt vaak de zang. Pruis speelt graag de blues uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw: Robert Johnson, Blind Blake, Mississippy John Hurt en Big Bill Broonzy. En ook de latere muziek die hieruit voort kwam,  zoals van Steve Earl, John Prine en Buddy Miller. Vaak speelde en speelt hij met vrienden. Een leuke hobby. Pas laat ontdekte deze zanger het fenomeen van het ‘open podium’. Hij is dat erg leuk gaan vinden en speelt nu hier en daar en met enige regelmaat op deze avonden. Met geen andere ambitie, dan de liedjes zo goed als in zijn vermogen ligt en met een eigen ‘touch’, te laten horen.

Karen Steenwijk

Zangeres Karen Steenwijk zal drie van haar favoriete liedjes zingen. Zoals ze wel vaker heeft gedaan tijdens een Open Podiumavond. Gewoon omdat ze het leuk vindt.

 

Passant

Het duo Passant bestaat uit Leon Joshua en Guido Lennard uit Heemskerk. Zij spelen al heel wat jaren samen. Na verschillende bandjes zijn ze uiteindelijk als singer songwriter duo verder gegaan. Eerst in No Pasa Nada, Engelstalig, maar nu zijn ze een nieuw project begonnen onder de naam Passant. Nederlandstalige, melancholische, melodieuze levens/liefdes liedjes.

WAS

Uit de as van Corona herrezen speelt WAS (Westervoort All Stars) als nooit tevoren. Jan Rooding (drums), Hans Heinrich Glöckner (toetsen), Humphrey Ottenhof (bas, zang) en René Meijer (gitaar, mondharmonica, zang) hebben er zin. Ze spelen songs uit de jaren 60, 70, 80 van de vorige eeuw, de gouden eeuw voor de popmuziek. Op veler verzoek terug in de Lantaern tijdens dit Open Podium. Dansen toegestaan. Komt dat horen en zien!

 

De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst zolang er coronabeperkingen zijn. Vol=Vol.

Dit kan tot 18.00 uur. Hierna ontvangt u geen bevestiging meer van u reservering.

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, onze nieuwsbrief, Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste informatie.

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina.

   Datum

  30 oktober 2021
  Verlopen!

  Tijd

  20:30

  Reacties zijn gesloten.