Open Podium

Optreden op ons Open Podium – iets voor jou?

Van jong tot oud. Ons Open Podium is toegankelijk voor iedereen die zich wil laten zien of horen! Of je nou samen met je band wilt optreden, een cabaretuitvoering wil geven, poëzie of een verhaal wilt voordragen of gewoon je dance moves aan ons publiek wilt laten zien. Bij De Lantaern is het mogelijk! Bij bandoptredens vragen we wel of je bij voorkeur een akoestisch optreden zou kunnen inplannen. De instrumentale versterking wordt dan geregeld via onze eigen geluidsinstallatie om te voorkomen dat het geluid de toegestane decibels overschrijdt. Verder kun je de begeleidende muziek aanleveren op een USB-stick, CD of mp3-speler.

 

Daarnaast zijn de volgende punten belangrijk om te weten voordat je bij ons gaat optreden:

  • De optredens beginnen om 20.30 uur en duren tot ongeveer 23.30 uur (meestal worden drie optredens per avond ingepland).
  • Artiesten op ons Open Podium kunnen maximaal 45 minuten optreden.
  • Artiesten worden verwacht rond 19.30 uur, zodat eventuele wijzigingen in het programma nog kunnen worden besproken en gepland (de zaal is open voor het publiek vanaf 20.00 uur).
  • De soundcheck wordt in de pauze net vóór het optreden van een artiest gedaan.
  • Een optreden wordt pas gestart als de artiest en technicus tevreden zijn met het geluid (ons licht- en geluidsteam heeft jarenlange ervaring met het snel inregelen van een optreden).
  • De volgorde van optreden wordt bepaald door de presentator van de avond.
  • Artiesten op ons Open Podium worden niet betaald. Je treedt gratis op, reiskosten worden niet vergoed. Je ontvangt wél van ons drie consumptiebonnen, veel publiciteit en een enthousiast publiek.
  • De entree voor de Open Podium avonden is gratis, dus nodig al je vrienden, familie en fans uit om naar je te komen kijken. Hartstikke gezellig, iedereen is welkom!
  • Het is de artiesten toegestaan om eigen CD’s en merchandise in de pauzes te verkopen.

 

De artiesten die zich aan hebben gemeld voor een optreden tijdens een Open Podium krijgen in een mail de keuze uit verschillende data. Als er een datum vast staat neemt de organisatie/presentatie van die avond ruim van te voren weer contact op met de vraag om een stukje tekst (biografie) en een mooie foto van minimaal 1 mb naar ons te e-mailen voor de aankondiging en publiciteit.

 

Tegen een vergoeding van € 15,- kan de audio-opname van je optreden op een CD worden gebrand. Bij aanmelding kun je aangeven dat je een gebrande CD zou willen ontvangen. Of je kunt het op de avond zelf bespreken met de geluidsman.

Ook worden er foto’s gemaakt door onze fotografen. Deze worden voor publiciteitsdoeleinden gebruikt. Uiteraard mag je deze zelf ook gebruiken, onder voorwaarde dat je ons als bron vermeldt.

 

Publiciteit in de media

De Lantaern zorgt voor veel publiciteit in de media voor iedereen die bij ons optreedt. Via onze digitale nieuwsbrief en social media kanalen worden de artiesten en de optredens gepromoot. Met foto en tekst staat het geplande concert in onze agenda, op onze website, in onze nieuwsbrief en op social media. Verder worden tijdens de optredens en concerten soms ook filmpjes gemaakt die we op ons YouTube kanaal zullen plaatsen. Foto’s en filmpjes worden met toestemming van de artiest(en) gemaakt, de foto’s worden in ons openbare fotoarchief bewaard. Het is niet mogelijk om van te voren in te zien welke filmpjes en foto’s er geplaatst worden.

 

Daarnaast krijgen de artiesten die bij ons gaan optreden ook publiciteit buiten onze eigen media. Via lokale (papieren en digitale) kranten en hun websites, maar ook in diverse websites van muziek- en uitgaanskalenders.

 

Vragen?

Bij verdere vragen kun je altijd bij ons terecht. Wij doen ons best om je te helpen en iedere zaterdagavond voor een gezellige sfeer met enthousiast publiek te zorgen. Daar staan we om bekend.

 

Aanmelden voor ons Open Podium

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Aanmelden kan via onze contactpagina.
We kijken uit naar je komst!