Vrijwilliger worden

Scroll naar beneden voor de actuele vacatures

 

Vanaf de oprichting in 1978 draait stichting Muziekcafé De Lantaern volledig op de inzet van onze vrijwilligers. Naast de voorzitter, penningmeester en secretaris wordt de organisatie aangestuurd door een bestuur bestaande uit de coördinatoren van verschillende werkgroepen.

 

Gezamenlijk zorgen we voor een leuke tijd vol met mooie muziek en gezellige zaterdagavonden. Ons team werkt nauwkeurig aan de indeling, planning en de sfeer om van iedere zaterdagavond een feest van te maken. Deel jij onze passie voor muziek en heb je zin om deel uit te maken van een enthousiast team? Meld je dan aan via secretaris@delantaern.nl of via telefoon: 06 10 89 64 83.

 

Verschillende werkgroepen

We benoemen de verschillende groepen hieronder om je een beeld te geven van onze organisatie. En daaronder staan de vacatures waar we nieuwe vrijwilligers voor zoeken. Kom je ons gezellige team versterken?

 

Bar en op-/afbouwgroep

Als vrijwilliger bij de bargroep zorg je dat de koelkast gevuld is. Je verkoopt de consumpties en versnaperingen en je serveert deze vanaf de bar uit. Je maakt samen met een collega de kas op aan het einde van de avond. Samen met de op- en afbouwgroep zorg je dat het café er iedere zaterdagavond weer gezellig uitziet.  Verder ben je op de avond beschikbaar voor vragen van onze gasten. Na afloop ruim je alles weer netjes op.

 

Technische voorzieningen

Deze werkgroep is voor alle technische zaken verantwoordelijk. Je verzorgt het geluid en het licht bij de optredens. En je zorgt samen met je collega’s voor het algemeen technisch onderhoud. 

 

Programmagroep

Bij deze werkgroep word je vooral voor de volgende taken ingezet:

 • Het verzorgen/regelen van boekingen en artiesten.
 • Organiseren van Open Podium avonden.
 • Aanspreekpunt voor artiesten en bezoekers (op zaterdagavond).

 

Public Relations-groep

Deze werkgroep is vooral gericht op:

 • De productie van ons kwartaalblad De Troubadour.
 • De productie van flyers.
 • PR via onze website, social media en onze wekelijkse digitale nieuwsbrief.
 • PR bij lokale media en op evenementenkalenders.

 

Vacatures – Vacatures – Vacatures

 

Iedere vrijwilliger krijgt gratis toegang tot de betaalde concertavonden.

Verder neem je deel aan onze medewerkersvergadering (3x per jaar) en de groepsvergaderingen (zo vaak als nodig).

Ter versterking van onze vrijwilligersgroep zijn wij op zoek naar:

 

Geluidstechnicus

Het geluid van de artiesten is jouw verantwoordelijkheid. Je zorgt dat alle apparatuur en instrumenten worden aangesloten en na de soundcheck klinkt het als een zonnetje. Je zorgt ervoor dat het geluid de hele avond goed blijft klinken. Daardoor zorg je voor blije bezoekers en artiesten. Na afloop ruim je alles weer netjes op. Ervaring in deze functie is een pré.

Social Media/PR medewerker(s) (Content Marketeer)

Ben je handig met social media? Kun je leuke teksten schrijven? En hou je van muziek? Dan zoeken wij jou!

Je zorgt dat onze bezoekers op de hoogte worden gebracht van de artiesten die gaan optreden. Dat gebeurt op o.a. Facebook en Instagram. Ook ga je de agenda op de website bijhouden. En wekelijks stel je de nieuwsbrief op waarin de agenda voor de komende weken wordt gepromoot. Ook schrijf en verstuur je de persberichten voor de aankomende optredens.

De werkzaamheden kunnen worden verdeeld over meerdere personen. Je mag dus ook reageren als je een deel van de werkzaamheden wilt doen.

Eigen inbreng en ideeën om de naamsbekendheid van het Muziekcafé te vergroten en meer bezoekers te trekken worden zeker gewaardeerd.

Je werkt met de PR groep samen aan de promotie van ons Muziekcafé. We vragen circa 4-6 uur per week van je tijd, vrij in te delen.

 

Programmamedewerker

Je zorgt dat de inkomende e-mails van artiesten beantwoord worden en waar nodig naar de juiste personen worden doorgezet. Je verzorgt en monitort de contracten voor binnen- en buitenlandse artiesten. We vragen ongeveer 4-6 uur per week van je tijd, vrij in te delen. 

 

Barmedewerker

In ons muziekcafé bieden wij verschillende warme en koude dranken aan. Daarnaast vind je ook enkele hapjes in ons assortiment.

Bij de functie barmedewerker behoren de volgende taken:

  • Bediening en uitserveren van onze dranken, snacks en overige producten.

  • Bestellingen van bezoekers afrekenen.

  • Schoonhouden van de bar en het serviesgoed.

  • Telling van de kas.

Je bent ongeveer 1x per 3 weken beschikbaar. We werken met een rooster.

 

Fotograaf

Voor de Facebookpagina en de website maak je foto’s en korte filmpjes van de concerten en open podium-avonden. En daarna zoek je foto’s uit voor publicatie. Je plaatst de foto’s op Facebook en de website. De fotografen werken volgens een vast rooster. Je bent ongeveer 1 keer per 3 weken op zaterdagavond beschikbaar. Enige ervaring met fotografie is wel vereist. Creatief meedenken over de PR is een pré. 

 

Medewerker op- en afbouwgroep

Elke zaterdagavond wordt onze locatie aan de Hooge Bongert in Zevenaar omgetoverd tot een sfeervol café vol met muziek en gezelligheid waar de typische “Lantaernsfeer” goed tot zijn recht komt.

Als medewerker van de op- en afbouwgroep wordt je voor de volgende taken ingedeeld:

  • Het zorgen van een mooie uitstraling van het café.

  • Het verplaatsen van aanwezige meubilair in de zaal en op het podium naar de concertopstelling.

  • Het plaatsen van verschillende PR uitingen (bijv. banners en beachvlaggen).

  • Het opruimen van de zaal na afloop en alles weer in de oude staat brengen.

Je bent ongeveer 1x per 3 weken beschikbaar. We werken met een rooster.

 

Wil je deel uitmaken van ons gezellige team?

Meld je dan aan!
Wil je meer informatie? Bel of e-mail ons dan, stuur een Whats-app bericht of neem contact op via Facebook.
Telefoon: 06 10 89 64 83
E-mail: secretaris@delantaern.nl