​Over ons


​Altijd Live Muziek!


Muziekcafé De Lantaern: een plaats waar artiesten en muziekliefhebbers samenkomen. Een plek waar de onbekende zanger de kans krijgt om zijn talenten te tonen, een gitarist zijn solo speelt en waar bezoekers met een thuisgevoel een gezellige tijd zullen meemaken.

Ons muziekcafé is gelegen in Zevenaar, ten zuidoosten van Arnhem en wordt geheel gerund door vrijwilligers. De programmering loopt van september t/m juni. Iedere zaterdagavond is een feest met live optredens van te gekke artiesten die bij ons de kans krijgen te laten zien wat ze kunnen.
Geopend: Iedere zaterdagavond in september t/m juni
Gesloten: Zomermaanden juli en augustus, kerstavond t/m oud en nieuw

 

 

Concerten van hoge kwaliteit


Bekend als één van de beter bezochte muziekcafés in Nederland is De Lantaern inmiddels uitgegroeid tot een podium voor artiesten uit binnen- en buitenland. Vooral de unieke sfeer trekt de mensen naar ons toe. Een zeer divers aanbod van Folkmuziek tot Jazz en van Country tot Rockmuziek zorgt voor gezelligheid en een goed gezind publiek. Uitgevoerd door bekende maar soms ook nog onbekende artiesten. Menig artiest komt graag weer bij ons terug.

 


Sfeer


De Lantaern blinkt uit in sfeer. Een zaaltje waar je dicht bij het podium zit, waar de artiest in de pauze gezellig een glaasje met het publiek drinkt en waar een vertrouwd gevoel je motiveert om een volgende zaterdag weer eens langs te komen. Een aanstekelijk enthousiasme van bezoekers, artiesten en vrijwilligers samen. Zelfs al is het muziek die je ‘thuis niet zo gauw zult beluisteren’, je geniet volop!

 


​Open Podium avonden


De betaalde concertavonden wisselen we af met gratis Open Podium avonden. Op deze avonden kunnen amateurs ons podium betreden. Muzikant, cabaretier of toneelspeler… alles is mogelijk. We geven iedere amateur graag de kans om zijn talenten bij ons te laten zien. Nog nooit opgetreden? Geen probleem! Onze Lantaernmedewerkers weten de weg en staan je met raad en daad bij in iedere situatie. Of je nou van ver weg komt of om de hoek woont, dat maakt allemaal niet uit! Ongeveer om de week wordt het podium voor nieuw talent vrijgemaakt. Ook staat De Lantaern bekend als opstapje voor debuterende artiesten. Deze afwisselende Open Podium avonden worden goed bezocht en gewaardeerd door onze bezoekers.
Talent werd al vaak bij ons ontdekt!


​Fotograferen en filmen


Tijdens concert- en open podia avonden worden door onze medewerkers foto’s en soms filmpjes gemaakt die we kunnen gebruiken voor onze reclame-uitingen.
Als je zelf opnames wilt maken van optredens bij De Lantaern -vooral als je wilt filmen met (semi-) professionele camera’s- hou dan alsjeblieft rekening met het volgende:
• Vraag toestemming aan de artiesten zelf (in verband met het portretrecht)
• Vraag toestemming van een bestuurslid van De Lantaern
Bij het plaatsen van filmpjes en of foto’s op het internet zouden wij het op prijs stellen dat je er bij vermeldt dat de opname gemaakt is bij ons Muziekcafé De Lantaern.

 


​Wat geschiedenis


Het begon ooit in een oud kippenhok aan de voet van een windmolen. Aan de Babberichseweg te Oud-Zevenaar heeft ons Folk-café zijn deuren geopend. Toen groeide het al snel uit tot één van de bekendste muziekcafés in Zevenaar. Sinds 1978 wordt De Lantaern als Stichting beheerd en zorgde onze gezellige sfeer al snel voor nationale en internationale bekendheid. In 2009 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de rand van het centrum van Zevenaar.

 

Onze oude locatie aan de Babberichseweg te Oud-Zevenaar

 

Foto van onze huidige locatie in het centrum van Zevenaar

 


​Doelstelling


Live optredens voor een zeer betaalbare prijs: dat is waar Stichting De Lantaern voor staat. We doen er alles aan om een gezellig thuisgevoel in ons Muziekcafé te creëren. Met behulp van ons enthousiast team van 30-tal vrijwilligers lukt het om telkens weer leuke avonden te organiseren. Daarvoor hebben we een vastgelegde organisatie- en overlegstructuur. Daarnaast wordt De Lantaern ondersteund door de Gemeente Zevenaar middels een jaarlijkse subsidie. Verder helpen onze donateurs voor een extra bijdrage die ons helpt bij continuïteit, maar vooral dat de muziek blijft draaien!
Het bestuur en al onze vrijwilligers nodigen iedereen van harte uit in ons gezellige café om eens een concert of Open Podium avond bij te wonen.


​Als je van muziek houdt, dan hou je van De Lantaern!