Open Podium

Optreden op ons Open Podium is een mooie gelegenheid voor iedereen die zich wil laten zien of horen. Dat zorgt voor zeer afwisselende optredens. Kom en geniet met ons mee!

Tuesday Moon

Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americanaband en bestaat uit Odin Dekkers (zang, snaren, mondharmonica) en Maarten Steenmeijer (zang, gitaar, percussie). Naast covers van mooie liedjes die weinig mensen kennen spelen we steeds meer eigen werk. Elk optreden is een feest van muziekplezier!

http://www.thuesdaymoon.nl

Bart van Schoonhoven

In de ongedwongen sfeer van huiskamerconcerten en kleinschalige festivals probeert Bart van Schoonhoven met zijn solo-programma ‘Songs That Linger’ bij het publiek herinneringen op te roepen, maar ook een tijdsbeeld. Door kracht en impact heeft muziek bij menigeen onuitwisbare indruk gemaakt omdat die vaak gepaard gaat met en gestuurd wordt door ingrijpende maatschappelijke veranderingen en wordt als zodanig ook aan volgende generaties doorgegeven. Hij put hierbij uit een groot repertoire aan folk/pop-liedjes, zowel covers als zijn eigen in ruim 50 jaar opgebouwde singer/songwriters-oeuvre. Zelfs voor publiek dat van zo ver terug geen eigen herinneringen heeft, blijkt dit ook altijd een memorabele reis door de tijd te zijn.

http://www.songs-that-linger.nl

Gott Folk!

Gott Folk! Holländsk Spelmansduo Onder de naam “Gott Folk!” spelen twee Nederlandse rasmuzikanten volksmuziek uit Zweden. Jos Koning, al decennia lang toonaangevende violist van rock tot folk, heeft zich de laatste jaren vol overgave gewijd aan de nyckelharpa, de Zweedse sleutelviool. Jos heeft tientallen jaren in Zweden gewoond en kent de cultuur en de muziek op zijn duimpje. Zweedse folk spelen op nyckelharpa was een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat. Leo de Kruis is een multi-instrumentalist die ook al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw actief is in de folkmuziek. Hij speelt in Gott Folk! accordeon en flat-back bouzouki, twee instrumenten die beide een prachtige combinatie vormen met Jos’ nyckelharpa. Het repertoire bestaat uit traditionele, maar ook nieuw geschreven dansmelodieën zoals polska’s en gånglåts. Swingende, maar ook prachtige gedragen, soms zelfs klassiek klinkende stukken komen voorbij. Behalve instrumentaal staat Gott Folk! ook vocaal zijn mannetje. Zo staan er o.a. zeemansliedjes en dansliedjes op het programma, soms in het Zweeds maar ook regelmatig vertaald in het Nederlands. Zo kan het publiek de prachtige verhalen goed volgen en ook enkele regels in het Zweeds meezingen. Al met al een zeer boeiend programma, dat voor veel mensen waarschijnlijk een eerste kennismaking met Zweedse muziek zal zijn. Een kennismaking die zeker zal bevallen.

http://www.gottfolk.nl

De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst zolang er coronabeperkingen zijn. Vol=Vol.

 

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, onze nieuwsbrief, Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste informatie.

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina.

   Datum

  25 september 2021
  Verlopen!

  Tijd

  20:30

  Reacties zijn gesloten.