The Busquitos

Dit energieke jazzkwartet van Nederlandse bodem brengt u een non-stop show van top muzikaal vakmanschap en vermaak voor alle leeftijden!  

The Busquitos zijn: 

  • Jelle van Tongeren: viool 
  • Thomas Streutgers: saxofoon 
  • Michael Seraus: gitaar 
  • Ronald de Jong: dubbele bas en zang 

Deze vier professionele muzikanten nemen je mee op een reis langs muzikale genres: swing calypso, rock & roll, klassiek en alles daartussenin. 

Ze houden ervan om contact te maken met hun publiek. Ze organiseren spontane meezingers, limbo-wedstrijden en serenades. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en laat het publiek soms zelfs een stoelendans doen.  

Het begon allemaal met een beetje humor en liefde voor geweldige liedjes: van Django Reinhardt tot Irving Berlin, van Broadway musicals tot televisie- en filmthema melodieën en hun eigen, zeer pakkende liedjes. 

Inmiddels staan er vier cd’s op hun naam. Ze hebben optredens over de hele aardbol en ze wonnen een hele reeks prijzen. Zo werden ze onder andere op de nationale radio verkozen tot “beste Nederlandse Straatband”, wonnen ze de “Prix du Public” op het ‘Swing in the Wind’ Festival in Zwitserland, en eindigden ze ook als “beste interacterende act” op het Haizetara Festival in Spanje. 

The Busquitos hebben in de afgelopen tijd bewezen één van de meest dynamische acts van Nederland te zijn. Ze sierden de podia van enkele van de grootste festivals in Europa en Azië en zij zijn regelmatig favoriet op het Cork Jazz Festival (IE), Swing in the Wind (CH), Bamberg-jazz en Maschseefest (O), Birmingham Jazz (VK) en Oerol (NL). 

  

Wat zeggen muziekrecensenten over The Busquitos? 

  • Dit zijn vier briljante Nederlandse muzikanten die een snel wisselende verscheidenheid aan muziekstijlen leveren. Op een gegeven moment slaagden de gekke capriolen van de band er zelfs in om een deel van het publiek te overtuigen aan een stoelendans mee te doen. – Jazz Journal (VK) 
  • Een fantastische band. Met een uitstekende publieksinteractie en schitterend muzikaal vakmanschap. Eén van de weinige acts die ik ooit zag die authentieke jazzmuziek in een context kan plaatsen waar zelfs mensen die nooit naar jazz luisteren van zullen genieten. 10/10. Het is waarschijnlijk de beste band die ik vorig jaar heb gezien en waarschijnlijk ook de beste die ik dit jaar zal zien. – Paul Bowley, Coalville (VK) 
  • The Busquitos is een ongelooflijk getalenteerd kwartet. Zij combineren al die muzikale vaardigheid ook nog met een flinke dosis humor. Dat is een uiterst zeldzame combinatie. – Dougall Jeffries, Constantine (VK) 

Website The Busquitos

Koop je kaarten hier!

Datum

01 juni 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€15,00

Reacties zijn gesloten.