The Bluesbreakers

The Best Blues In Town! 

De BluesBreakers is in 1995 opgericht door Dik Korving (gitaar en zang), één van Nederlands Bluesmannen van het eerste uur en al jaren de organisator van de Bluesroute in Tolkamer. De band is een doorstart van de White Bluesband, die vanaf de jaren ’70 door heel Europa speelde. 

Waar de meeste bluesbands in Noord-Europa de verschuiving naar de bluesrock hebben gemaakt, houdt de BluesBreakers vast aan de traditionele blues, maar varieert daarin wel met vele stijlen. Tegelijkertijd probeert de band een Europese draai aan de muziek te geven. Dat zie je bijvoorbeeld aan de albumhoes van hun cd Riverside uit 2012: geen Amerikaanse neonreclames maar Nederlandse windmolens in een polderlandschap.  

De band heeft een internationale cast. De mondharmonica wordt gespeeld door de Duitse Reinhard Sämisch. En in 2011 voegde de Amerikaans/Nederlandse Francesco (Frank) Frentrop zich bij de band op keyboards en zang. Frank en Dik zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de originele liedjes, gekenmerkt door sterke teksten en muziek. De liedjes worden goed ontvangen in binnen- en buitenland. Er staan ook altijd wel een aantal liedjes in de Dutch Blues Top 100 Allertijden.  

De liveoptredens van de band zijn berucht. Met plezier mixen ze stijlen en tempo’s, klassiekers en nieuwe liedjes. Hierdoor weten ze niet alleen de bluesliefhebbers te vermaken, maar ook de mensen die niet zozeer bluesminded zijn. En dat is waar blues om draait volgens de BluesBreakers. Je gaat altijd naar huis met vermoeide benen, zere handen en een brede glimlach na een avond dansen, klappen en gezelligheid.  

Stilzitten gaat niet lukken… Dit mag je niet missen! The Best Blues In Town! 

Bluesbreakers website

Koop hier je kaarten

Datum

06 mei 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€12,50

Reacties zijn gesloten.