Open Podium

Chris Hero Jack (band)

Christiaan Frölich uit Tolkamer heeft van jongs af aan al een liefde voor muziek en cultuur. Hij wil verhalen vertellen en muziek is voor hem de perfecte manier om dit te doen.

Na gespeeld te hebben in een aantal bands is zijn drang om verhalen te vertellen uiteindelijk uitgebloeid tot de act ‘Chris Hero Jack’. Met als thuisbasis Zevenaar/Tolkamer en een band met leden uit heel Gelderland speelt Chris Hero Jack een mix van Alternatieve Rock, Pop, Blues en Soul. In één zin zou Christiaan hun muziek omschrijven als; Bluesy rock n’ roll met een moderne twist en af en toe een John Mayer-esque nummer. Muziek om naar te luisteren als je er even doorheen zit, als je wil headbangen of genieten tijdens een roadtrip!

Toch wil de bandleider zich niet binden aan een vaste stijl en vind hij het vooral erg tof om stijlen te combineren. Een aantal van zijn invloeden zijn onder andere John Mayer, KALEO, Hozier en Kensington, maar eigenlijk haalt hij bijna overal wel inspiratie uit.

Met Christiaan Frölich op vocals/gitaar, Victor Kummeling op drums, Timon Schmitt op keys/vocals/sax, Josué Rietman op bas en Imme Niamh op vocals/keys zorgt Chris Hero Jack altijd voor een optreden om op terug te kijken.

Een mooie ervaring voor het publiek staat bij hen op de eerste plaats.

Paul Schoolderman (Cabaretier)

Cabaretier Paul Schoolderman heeft al vaker met veel succes opgetreden tijdens divers Open Podium avonden.

Paul Schoolderman onderscheidt zichzelf met filosofische gedachtes tussen cynische grappen door. Elke vorm van cynisme volgt hij op met een optimistische én filosofische invalshoek, waardoor het publiek door zijn cynisme heen prikt – hij is gewoon een teleurgestelde idealist.

Vanaf 2010 is Paul Schoolderman volop actief als cabaretier en won hij het Utrechts Cabaret Festival 2014 en haalde ook de halve finale van Cameretten in 2014.

Één van de juryleden zei over hem: “Paul vertelt wat er niet klopt in zijn eigen leven & in de wereld. Zo zei hij in zijn programma: ‘Uit angst schiep de mens God en ik zag dat het niet goed was’. Hij heeft mooie tempowisselingen, durft rust te nemen en heeft een mooie stemnuancering. Hij is nonchalant, authentiek, heeft wat te vertellen, denkt na, maakt originele grappen, is cynisch, soms een beetje fout en zoekt het randje op. Ondanks dat hij vervelende dingen zegt vinden we hem sympathiek, omdat hij samen met ons durft te twijfelen”, concludeert het juryrapport.

Fire on the Floor (Coverband)

Fire on the Floor is een coverband die bestaat uit 4 enthousiaste en gedreven muzikanten; een zangeres, bassist, gitarist en drummer. De naam en bandlogo zijn gebaseerd op: onze brandweermannen, de ambitie van de band en voornaam van de zangeres. Met deze bezetting en passie wordt vol gas gegeven en gezorgd voor “Fire on the Floor”.

Het repertoire is breed, van rock tot pop. Nummers worden gespeeld in de originele uitvoering of met een eigen twist bv. in een medley. De nummers van bekende en minder bekende nationale en internationale artiesten/bands worden gecoverd.

Alle bandleden hebben de nodige muzikale bagage om de nummers te laten swingen en het publiek hierin mee te nemen. Er wordt wekelijks hard gewerkt in de oefenruimte om van elk optreden een fantastisch en swingend “Fire on the Floor” feest te maken.

De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, onze nieuwsbrief, Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste informatie.

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina.

Datum

14 mei 2022
Verlopen!

Tijd

20:30 - 00:00

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.