Open Podium

De artiesten van deze Open Podium avond zijn bekend!

Open Podiumavonden zijn altijd gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom!

2gether

Ron Janssen en Thea Leenders treden al een aantal jaren samen op. Ook bij de Lantaern hebben zij al een paar keer opgetreden. Hun repertoire is divers. Van Hollandse meezingers tot popnummers. 

Voor dit open podium brengen ze een volledig optreden met Beatlesongs. Een leuke uitdaging voor Ron en Thea. En ze hopen dat het publiek hiervan gaat genieten! 

 

The weak and the Strong

Na het vorige optreden op ons Open Podium heeft hij onder andere twee keer in Berlijn gespeeld, was er een korte Engelse tour met 4 optredens en een aantal weken geleden ook vier optredens in Ierland. Tussendoor speelt hij ook ‘gewoon’ in Nederland de nodige mooie optredens. ZIjn plan is om voor de zomer een mini-album op te nemen in Engeland. 

De muziek en performance van The Weak And The Strong – het soloproject van Johan Visschers – kenmerkt zich door dynamiek. Er is altijd ruimte voor improvisatie. Invloeden zijn allerlei bands en artiesten uit de alternatieve hoek gecombineerd met diverse folkinvloeden, met name Noord-Europees. Denk bijvoorbeeld aan een band als Wardruna. Niet dat The Weak And The Strong zo klinkt, maar de donkere, beladen sfeer (‘dark folk’) inspireert net zoals de Sami hun emoties door muziek en stemklanken uiten. Andere inspiratiebronnen zijn artiesten als Chelsea Wolfe, Fever Ray en Dead Can Dance. Ook kunst, boeken en films gelden als belangrijke inspiratiebronnen. 

Crawatte – Try-out ‘De Laatste Kans’

Een bandje, dat schept een band voor het leven. 

Crawatte begon als een muziektrio van drie Achterhoekse jongens. Hun smaak bleek niet in één hokje te wurmen, dus speelden ze alle genres en alle talen door elkaar, strooiden met tv-programma’s en reclametunes. Van theaterrock naar tango, van schlager naar samba; zo bouwde Crawatte een eigen, absurde speeltuin. Mooi man. 

Ze stonden op het punt een eigen muziektheatershow te maken. Dat plan moest tijdelijk in de ijskast, maar nu maken de mannen van Crawatte alsnog hun droom waar.  Drie zingende Einzelgängers die verbonden zijn door muziek en een beetje honger naar vroeger:
‘Echt melancholisch was ik pas in de tijd dat ik nog nostalgisch was’. 

Ze hebben nog één kans om samen boven zichzelf uit te stijgen. Het is hun laatste kans. 

 

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, Facebook of onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie.

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Klik dan op onze Open Podium pagina voor meer informatie.

Datum

25 mei 2024
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.