Open Podium

Tuesday Moon

Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americanaband en bestaat uit Odin Dekkers (zang, snaren, mondharmonica) en Maarten Steenmeijer (zang, gitaar, percussie). Naast covers van mooie liedjes die weinig mensen kennen spelen het duo steeds meer eigen werk. Elk optreden is een feest van muziekplezier! En dat weten de vaste bezoekers van De Lantaern maar al te goed. Tuesday Moon heeft al vaker met veel enthousiasme opgetreden tijdens Open Podiumavonden.

Bart de Waal

Bart de Waal is 21 jaar en komt uit het Brabantse Giessen. Toen hij begon met muziek maken was de zanger erg fan van (hard)Rock muziek en later van Heavy Metal. Maar op een gegeven moment kwam Bart in aanraking met de muziek van John Mayer. In het bijzonder zijn album: Born and Raised, een Americana/Folk album. De Waal werd geraakt door de sound en de liedjes. op die plaat. Na wat onderzoek naar het genre kwam hij uit bij bijvoorbeeld: Neil Young, Ryan Adams, Jason Isbell etc.
Bart de Waal had eindelijk het genre gevonden wat echt bij hem past! Hij durfde het zelfs aan om eigen songs te maken en zichzelf daarbij begeleiden op de gitaar.
De songs zijn vertellend en zijn stijl en uiterlijk worden vaak vergeleken met Bob Dylan.

4Reel

Vier enthousiaste, talentvolle muzikanten, 8 instrumenten, meerstemmige zang en een enorme liefde voor Keltische muziek, dat is 4Reel in een notedop. Het wordt een bijzondere avond, want de band heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om zich nu in de Lantaern voor het eerst aan het publiek te presenteren. 4Reel is een band met een unieke sfeer. Naast liederen en instrumentals uit Ierland, Schotland en Bretagne laat het kwartet ook fraaie eigen nummers horen. Ook het instrumentarium is hoogst origineel: naast flatback bouzouki, gitaar, accordeon, tinwhistles en contrabas gebruikt 4Reel regelmatig draailier en nyckelharpa. Daarbij is het hoofdinstrument van fiddler Jos geen viool maar een viola d’amore. Maar de voornaamste kracht van 4Reel zit in de line up: de door de wol geverfde “oude rotten” Leo de Kruis en Jos Koning met voortdurend weerwerk van de onbevangen out of the boxers van een jongere generatie: Lonneke Knegtel en Alieke Verburg. Deze combinatie staat garant voor bevlogen muziek en sprankelende optredens.

http://www.4reelfolk.nl

De toegang is gratis, maar Vol=Vol.
Reserveren is niet nodig.

 

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom deze website, onze nieuwsbrief, Facebook of Instagram in de gaten voor de laatste informatie.

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op onze Open Podium pagina.

Datum

03 september 2022
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Reacties zijn gesloten.