Open Podium

The Weak and the Strong

The Weak and the Strong is het soloproject van muzikant en dichter Johan Visschers.

Zijn muziek wordt beïnvloed door allerlei bands uit de alternatieve hoek, gecombineerd met diverse folk invloeden, met name Noord-Europees. Denk bijvoorbeeld aan een band als Wardruna. De ‘dark folk’ inspireert hem

In de studio houdt de muziek het midden tussen liedjes en soundscapes, vaak een combinatie van die twee. Live ligt de aandacht op dynamiek, intensiteit en regelmatig ruimte voor improvisatie.

Andere belangrijke inspiratiebronnen zijn bands als Dead Can Dance, Wardruna, Chelsea Wolfe en Swans. Maar daarnaast ook diverse kunstvormen en andere culturen.

Afhankelijk van het type optreden worden er meerdere instrumenten gebruikt of wordt er alleen met een stem en gitaar gespeeld. Voor het optreden in De Lantaern geldt dat laatste.

Website The Weak and the Strong

Ivan, Willem en de Tast

De Tast heeft in het voorjaar succesvol opgetreden op ons Open Podium met de liedjes van Ivan van den Helder (“Tijd voor mij”). Vanavond zijn ze in een kleine bezetting en zingen ze liedjes van Willem Jacobs onder wiens leiding De Tast eerder is begonnen. Willem noemt zich taalarbeider. Muziek en letters geven vorm aan zijn gevoel. Hij schrijft mooie liedjes. En prachtige gedichten. Deze muzikanten uit Woerden spelen hun liedjes nooit hetzelfde, maar altijd op ‘de tast’.

YouTube kronkels – Willem Jacobs & de Tast @ Akoestival 2015

What The Hek!?
Wat in juni 2022 (op verzoek van Boogiewoogiedirecteur Gerben Grooten) begon als een eenmalig project ter opvulling van het Straatmuzikantenfestival in Winterswijk, is binnen een jaar uitgegroeid tot een veelgevraagde act in en buiten de regio, met als hoogtepunten 3 optredens op Manana Manana en een performance op Lay Low in Lintelo.

What The Hek!? bestaat uit muzikanten van verschillende bands, de leeftijden bewegen zich tussen de 26 en 70. Dennis Pennings (gitaar, zang), Heleen Nijweide (gitaar, zang, tin whistle, mondharmonica), Fabio Witzand (percussie), Douwe Hek (contrabas, zang) en Bert Hek (mandoline, banjo, trekzak, zang). Soms aangevuld met gastmuzikanten Gerben Grooten (drums, percussie) en Maria Jolij (percussie, zang) zorgt de band voor een set “Bluegrass met een randje”.

Ze bladeren door het Great American Songbook met nummers van o.a. Bill Monroe, The Stanley Brothers, The Dillards, Johnny Cash en Steve Earle, maar ook aankomende klassiekers van The Dead South en Sam Bush worden niet vergeten.

 

De optredens op onze Open Podium avonden zijn altijd onder voorbehoud. Hou daarom Facebook, onze website www.delantaern.nl of onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie. 

Wil je ook een keer in onze schijnwerpers staan? Kijk dan op www.delantaern.nl/open-podium voor meer informatie.  

De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. 

Datum

09 september 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.