Kandoris

Kandoris is een folk- en countrygroep uit Antwerpen, opgericht door Lien Kooijman, dochter van Antwerps chansonnier Ed Kooyman. Met een muzikale achtergrond in folk, country en kleinkunst, begon Lien Kandoris samen met een vriendin/gitariste, waarbij ze aanvankelijk tweestemmige liedjes zongen. De bandnaam, afgeleid van het Latijnse “Candor”, betekent eenvoud, schoonheid, en licht. Lien’s partner Bart werd als gitarist toegevoegd, en later voegde haar vader Ed zich bij de band met zijn 5-string banjo. 

Kandoris brengt meerstemmige liedjes in stijlen zoals Ierse folk, Americana, old style country, gospel, bluegrass en dialectzang. Sinds 2005 zijn hun vrolijke kerstconcerten, waarin ze unieke bewerkingen van kerstliedjes presenteren, een groot succes. Deze concerten zijn een mix van uitbundige en ontroerende momenten, uitgevoerd met instrumenten zoals de banjo, gitaar, fluiten, accordeon en contrabas.  

Kandoris heeft opgetreden op talrijke festivals, waaronder meerdere keren op het Skagen Folk Festival in Denemarken, en ook op andere festivals in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ze waren ook te zien op evenementen zoals Na Fir Bolg, Folkwoods, Beleuvenissen, en de Bollekesfeesten. De band heeft de coronapandemie doorstaan en is momenteel actiever dan ooit. 

Kandoris zorgt voor een vrolijke avond met kerstmuziek, maar ook andere muziek vanuit hun folkroots. Van uitbundig tot intiem. Dat wordt een heerlijke en sfeervolle afsluiter van 2024! 

 

  • Lien Kooyman: zang, banjo, accordeon, fluiten 
  • Bart Vanpeteghem: gitaar, zang 
  • Ed Kooyman: zang, banjo en mondharmonica 
  • Frank Bierque: zang, contrabas 

Website Kandoris

Koop je kaarten hier!

Datum

21 december 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€15,00

Reacties zijn gesloten.