Joint String Friends

Joint String Friends (JSF) “Folkmusic – Fun – Good times”

Een groep zeer ervaren muzikanten, die van ieder concert een feestje weet te maken. Zo zou je Joint String Friends(JSF) uit Leeuwarden het best kunnen omschrijven. 

Deze vier bevriende muzikanten van verschillende generaties – van babyboomer tot millennial – brengen een breed palet aan muziekstijlen, met de nadruk op Keltische folk. Gevoelige ballads, robuuste folksongs, swingende jigs en reels, maar ook Oost-Europese (dans)muziek, het prijkt allemaal op het muzikale JSF-menu. De ‘Friends’, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, maken ook uitstapjes naar americana en akoestische popmuziek. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit. 

In mei 2019 ziet hun eerste cd, getiteld Down by the Banks of the Ocean, het levenslicht. Het album wordt lovend ontvangen en de release leidt dan al direct tot veel nieuwe aanvragen voor optredens. Inmiddels heeft de groep een geduchte livereputatie opgebouwd. Waar de band ook speelt, van kroeg tot kerkje of van theater tot festival, JSF bezorgt haar publiek gegarandeerd een mooie blijvende herinnering. 

De formatie Joint String Friends, die in 2008 is opgericht, bestaat uit: 

  • Menno Schilstra: zang, gitaar, basgitaar, mondharmonica, whistles, percussie 
  • Sèbastian Meijer: viool, altviool, zang, percussie 
  • Sicko Hoogterp: gitaar, mandoline, Irish bouzouki, basgitaar, spoons, zang 
  • Tuaq Pijlman: cajon, bodhran, percussie, zang 

Website Joint String Friends

YouTube Joint String Friends

Koop je kaarten hier!

Datum

03 februari 2024
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€17,00

Reacties zijn gesloten.