Jasper County

Vijf enthousiaste en zeer ervaren muzikanten vormen de band Jasper County.  

Hun muzikale activiteiten zijn zeer breed te noemen: Americana met een hoog countrygehalte. Van ballads tot stevig uptempo. De liedjes komen uit de moderne en uit de traditionele Amerikaanse volksmuziek. Daarnaast spelen ze ook eigen werk en mooie liedjes die bij hun eigen muziekstijl passen. 

De repertoirekeuze zal zowel de liefhebbers van luistermuziek als het Country Line danspubliek aanspreken. Er mag gedanst worden!  

De band is 2018 nieuw opgericht uit veelal oude bekenden. 

De leden Hans, Hans en Aad hebben ruim 20 jaar in de alom bekende country en linedance band ‘Colonel Hammond’s Four’ met elkaar muziek gemaakt op vele bekende countryfestivals. Erwin Stolte is afkomstig uit de bluegrass scene en Erwin Stukker heeft zijn eerste muzikale stappen op countrygebied gezet in de voormalige band ‘Bullitproof’. 

De naam ‘Jasper County’ is een samenstelling van verwijzingen naar de locatie “het Jasper”, waar Hans, Hans en Aad destijds hun eerste optreden als countryformatie hebben gedaan. En het gewest (County) ‘de Achterhoek’, waar de bandleden grotendeels vandaan komen. Bij het surfen op het internet kwamen ze een mooi stukje geschiedenis tegen over het ontstaan van de gewesten ‘Jasper County’ die in meerdere staten van Amerika te vinden zijn. Toen was de keuze snel gemaakt.  

In oktober wonnen ze de prijs ‘Beste Country en Western Band van 2023-2024 in Nederland’ voor de goede algehele kwaliteit en de entertainmentkwaliteiten van de band. Deze band wil je dus gewoon niet missen! 

Jasper County bestaat uit: 

  • Hans Venneman: zang en gitaar 
  • Erwin Stolte: zang, gitaar, mandoline en bluesharp 
  • Hans Bongers: zang en bas 
  • Aad van Stijn: zang, cajon en percussie 
  • Erwin Stukker: pedal steel guitar 

Country line dance is toegestaan! Maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. 😊  

Koop je kaarten hier!

Datum

23 november 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€10,00

Reacties zijn gesloten.