GoedVolk

De vierkoppige streektaalband GoedVolk zingt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en het Liemers. Hiermee probeert de band muzikaal uitdrukking te geven aan de identiteit die deze taalregio’s hebben. Daar heeft men altijd iets te vertellen, al doet men dat liever met muziek en zang. Nuchterheid en passie gaan er hand in hand, maar ‘aoverdrieven doe je alleen op de Olde Rien, de Rien en de Waol’. 

De liedjes gaan over het alledaagse leven. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk. 

GoedVolk bestaat uit de gerenommeerde muzikanten: 

  • Hans Beernink: gitaar, basgitaar en zang
  • Stef Geurtzen: gitaren, mondharmonica en zang
  • Hans Westerveld: gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang
  • Frans van Gorkum: zanger en verteller 

De mannen van GoedVolk hebben een jarenlange ervaring met het musiceren op diverse fronten. Hans Beernink speelt al jaren in het duo Alles Andès. Stef Geurtzen, lid van Bennie Jolinks Pensionado’s, treedt solo op met eigen werk. Hans Westerveld, in 2018 winnaar van de prestigieuze prijs De Gelderse Kleiroze voor het meest haevige streektaalliedje, speelt in diverse bands en was frontman bij Spöl. Alle drie de mannen speelden in de band Bonne Route. Vierde man Frans van Gorkum speelt in streektaalband Diedel en treedt vaak solo op met werk uit zijn in 2019 verschenen boek Dubbeldoyer. 

In 2018 ontstond GoedVolk toen de band werd gevraagd de Achterhoek te vertegenwoordigen tijdens de internationale streektaalconcerten in het kader van ‘Leeuwarden Cultuurhoofdstad van Europa 2018’. Daarna was GoedVolk in Achterhoek, het aangrenzende Duitsland en de Liemers te zien en te horen in (kleine) theaters, Kulturhuzen, zalen, pleinen, tuinen en huiskamers. In 2021 maakte GoedVolk voor het cultuurproject Leven in de Liemers van de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar tien liedjes. De heren werken nu volop aan een CD die in 2023 zal worden uitgebracht. 

Wij zijn benieuwd naar de nieuwe liedjes!

Koop hier je kaarten

Datum

11 februari 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€12,50

Reacties zijn gesloten.