Home Agenda GoedVolk

GoedVolk

DWARS DEUR ’T LAEVEN
Streektaalband GoedVolk presenteerde in het voorjaar van 2024 haar muziekalbum en boek Dwars deur ’t laeven. De band beschreef haar eigen muziekgeschiedenis in een boekwerk en legde het leven van alledag muzikaal vast via een cd met 15 streektaalliedjes. Sindsdien toert ze met deze liedjes langs kleinkunstpodia in Achterhoek en Liemers.

Bennie Jolink
De vierkoppige band bestaat uit Hans Beernink, Stef Geurtzen, Hans Westerveld en Frans van Gorkum. Gastspeler op de cd is Bennie Jolink. Het muziekleven van GoedVolk en Bennie Jolink loopt als een rode draad door het boekwerk. Hierdoor werd het niet alleen persoonlijke geschiedenis, maar ook een beschrijving van een onderdeel van de muziekgeschiedenis van Achterhoekse bandjes.
Hans Beernink begon ooit samen met Bennie Jolink tijdens hun middelbareschooltijd in een bandje en kwam vervolgens in allerlei andere bands terecht. De laatste jaren maakt hij ook deel uit van het duo Alles Andès. 
Stef Geurtzen (lid van Bennie Jolinks Pensionado’s) speelde bij verscheidene bands waaronder de befaamde Hurricanes en treedt de laatste jaren ook solo op met eigen werk.Hans Westerveld, tot voor kort muziekdocent bij Amphion Cultuurbedrijf, maakte furore met Spöl. Hij speelde in de Taraboemband en met Stef Geurtzen en Hans Beernink in streektaalband Bonne Route. Vierde man Frans van Gorkum vormde ooit met zijn tweelingbroer Henk het duo Dubbeldoyer. In 2019 verscheen zijn boek Dubbeldoyer. Hij speelt in nog twee andere bands ALIE en Diedel. Hij heeft de belevenissen van de GoedVolk-mansleu vastgelegd.

Dwars deur ‘t Laeven
Dit is ook de titel van het concert, waarmee GoedVolk dit jaar een graag geziene gast is op Oost-Gelderse podia. GoedVolk zingt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en de Liemers. De liedjes gaan over het gewone leven. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms lieflijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk. Na afloop zijn de eerste commentaren steevast: “Het plezier spat van de band af”, “Wat een mooie stemmen hebben die gasten van GoedVolk”, “Ik wist niet dat in het plat zulke mooie liedteksten worden geschreven”.

Kortom, daar wil je gewoon bij zijn.

Facebookpagina GoedVolk

Koop je kaarten hier!

Datum

05 oktober 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€12,00

Reacties zijn gesloten.