Fling

Prachtige Ierse muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen  

Na jaren met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland te hebben gereisd is Fling terug als duo met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor elk podium. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.  

Fling speelt op briljante wijze muziek die geworteld is in de Ierse traditie maar de eigenzinnige aanpak en oorspronkelijke composities zorgen voor een muzikale reis buiten de platgetreden paden. 

‘Geniet van de allermooiste muziek… de melancholieke klanken van de Ierse Uilleann pipes en dwarsfluit. Even wegdromen bij prachtige ballades en verhalen over bevroren ontdekkingsreizigers, blote rovers, vallende jonkvrouwen, verdronken boeken en zingende zwanen…’ 

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. 

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar. 

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.  

Website Fling

Koop hier je kaarten

Datum

10 juni 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€13,50

Reacties zijn gesloten.