Home Events - Muziekcafe de Lantaern Dubbelconcert van AleXingt! en Marijke Laurense

Dubbelconcert van AleXingt! en Marijke Laurense

Een mooie combinatie van artiesten die eerder ook op ons Open Podium hebben gespeeld.  

AleXingt! 

De grote hobby van Alex van der Horst -afkomstig uit Arnhem- sinds zijn jonge jaren is liedjes schrijven, gitaar spelen en zingen. 

Enkele jaren geleden heeft hij een Album-CD gemaakt met 13 eigen Nederlandstalige liedjes rond het thema “levensloop en lange liefde”. 

Hij verzorgt regelmatig optredens in intieme setting: in een klein theater, op open podia (hij heeft al vaker bij De Lantaern opgetreden), huiskamerconcerten of ‘muziek/gluren bij de buren’. 

AleXingt! brengt eigen liedjes, aangevuld met enkele covers van muzikale helden. Zijn interesse is breed, met een voorkeur voor het verhalende luisterlied van zangers als bijvoorbeeld Boudewijn de Groot en Leonard Cohen.  

Flarden van gedachten, tekst, melodie en harmonie zweven zijn hele leven al door zijn hart, hoofd en ziel. En soms vormt dat een gelukkige match! Alex is gefascineerd door de magie hoe dit dan uiteindelijk een mooi liedje wordt. 

In november 2023 mocht hij Gelderland vertegenwoordigen op de finale van het songfestival van de regionale omroepen met het liedje ‘Treinreis’. 

Website Alex van der Horst

YouTube Alex van der Horst

Marijke Laurense 

Marijke begon vijf jaar terug als zangeres en toetsenist in een Arnhems coverbandje, maar het allerliefst zingt ze de liedjes in het Nederlands, want dan weet je tenminste echt waar het over gaat. Dus sloeg ze net als Jan Rot aan het vertalen: de Beatles, Sting, Tina Turner, Argentijnse tango’s, Ede Staal, Franse chansons, fado, sevdah, Schubert, Kurt Weill… Ook snort ze graag oude vergeten ballades op en zingt die dan in hedendaags Nederlands. Of ze geeft een onverwacht moderne draai aan beroemde cabaretklassiekers als ‘Mensch, durf te leven!’.  

Ze treedt regelmatig op in het Arnhemse Huis van Puck, was solist op een benefietconcert in Rheden en stond in het Amsterdamse Tobacco Theater tussen cabaretiers als Raoul Heertje en Maaike Hop. Begin dit haar verscheen haar eerste cd: ‘Alle dertien vertaald!’, die werd opgenomen in de studio van Ton Snijders. 

Laat je dus op verrassen en ontroeren door haar soms weemoedige, maar vaak ook levenslustige en rebelse teksten en uitvoering.  

Marijke wordt begeleid door Rieneke van der Hoff (gitaar). En wie weet klimt Alex van der Horst nog het podium op voor een mooi duet!  

Website Marijke Laurense 

Koop je kaarten hier!

Datum

15 juni 2024
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€10,00

Reacties zijn gesloten.