Home Events - Muziekcafe de Lantaern Dick van Altena UITVERKOCHT!

Dick van Altena UITVERKOCHT!

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen.

Zijn discografie beslaat inmiddels 35 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk ook de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een prominente rol in.

Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire.

Solo, met zijn Quintet of  zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter.

Daarnaast maakt Dick al sinds jaar en dag deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat tot ver in 2023 geprogrammeerd staat in de diverse zalen en schouwburgen.

Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een absolute ‘must-see’!

http://www.dickvanaltena.com

Datum

22 oktober 2022
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€14,00

Reacties zijn gesloten.