Dick van Altena

We zijn blij dat Dick van Altena weer een avond heerlijke muziek komt brengen! 

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen. 

Zijn discografie beslaat inmiddels 35 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk ook de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een prominente rol in.  

Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire. 

Solo, met zijn Quintet of zijn 6-koppige begeleidingsband: de man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter. 

Daarnaast maakt Dick al sinds jaar en dag deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat nog volop draait in de diverse zalen en schouwburgen. 

Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de countrymuziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Dat wordt weer een avond heerlijk genieten van zijn gevarieerde repertoire. 

Website Dick van Altena

Koop je kaarten hier!

Datum

21 september 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€14,00

Reacties zijn gesloten.