Des Fais Do-Do

Deze Cajun en Americana band uit het oosten van het land heeft met een ruime variatie aan instrumenten de perfecte samenstelling voor Cajun en aanverwante stijlen van rootsmuziek, wat tegenwoordig Americana heet. Zij zijn uitgegroeid tot een gerenommeerde band met een zeer eigen opvatting van deze muziek. 

Begin jaren ’90 begon Des Fais Do-Do in regionale kroegen. Later speelden ze regelmatig op verschillende Cajun&Zydeco Festivals in Nederland, Frankrijk en Duitsland en speelden ze met bekende bands als bijv. Fernest Arceneaux (USA), Blou (CDN), Chris Ardoin (USA) en Sean Vidrine (USA). Verder speelden ze regelmatig op festivals in België en Zwitserland. In 2004 ontving Des Fais Do-Do de eerste Europese award voor de beste Cajun&Zydeco band. In 2005 werden ze daar de beste Cajun band.  

De band heeft drie CD’s uitgebracht met lovende recensies, waarvan een aantal nummers ook op Cajun&Zydeco en country compilatie CD’s zijn uitgebracht.  

De sterke punten van Des Fais Do-Do zijn de variëteit aan instrumenten en stijlen in combinatie met het niet aflatende enthousiasme tijdens snelle of langzame, solo- of veelstemmige en vrolijke of melancholische liedjes. Om rustig naar te luisteren, of om op te dansen, walsen of joggen!  Des Fais Do-Do onderscheidt zich door een folky en akoestische benadering: ‘in-between’ de traditionele en de rock aanpak. Voor de Americana wordt de trekzak ingewisseld voor de accordeon en soms de viool voor de mandoline. Variatie alom, dat wordt een feestje! 

Des Fais Do-Do bestaat uit:  

  • Derk Habers: bass 
  • Lucas Meertens: cajun trekzak, accordeon 
  • Martin van Laar: banjo, percussion, harmony vocals 
  • Henk Leeuwis: acoustic guitar, vocals 
  • Bennie Stortelder: fiddle, mandoline, (harmony) vocals 
  • Paul de Leeuw: drums, percussion 

 https://www.desfaisdodo.com

Koop hier je kaarten

Datum

07 januari 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€12,50

Reacties zijn gesloten.