Home Events - Muziekcafe de Lantaern Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Dag van de Achterhoekse Popmuziek Open Podium 18-11-2023 

Zevenaar ligt eigenlijk net buiten de Achterhoek. Maar Muziekcafé De Lantaern voelt zich zeker wel verbonden met de Achterhoekse muziekscene. Daarom is De Lantaern één van de 40 locaties van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Vanavond staan er 3 Achterhoekse acts op het podium met een gevarieerd programma.  

Deze avond is gratis toegankelijk. Kom luisteren naar het talent dat de Achterhoek te bieden heeft. We hebben voor ieder wat wils.

Tim Schot 

Deze zanger uit Westendorp zingt Nederlandstalige popmuziek en levensliederen, van ballads tot feestmuziek. Hij vindt het Muziekcafé een mooie locatie om zijn repertoire te laten horen. 

Tim is in snel tempo meters aan het maken in de muziekindustrie. Naast de liveoptredens is Tim bezig met het opnemen van covers. En ondertussen is hij in samenwerking met muziekuitgever BMG en de legendarische Wisseloord Studio’s ook hard aan het werk om zijn eigen sound te ontwikkelen, zodat hij eigen muziek uit kan brengen.  

Hij vindt het een eer om in De Lantaern een mooi muzikaal programma voor te dragen. Ook is dit een mooie kans om op een nieuwe locatie zijn repertoire te laten horen. Waar bij de Dag van de Achterhoekse Popmuziek meestal andere muziekgenres te horen zijn, wil Tim juist zíjn geluid laten horen. Volgens Tim is onze eigen Nederlands taal de afgelopen jaren toch wat ondergesneeuwd t.o.v. de hedendaagse (Engelse) popmuziek. Of je nu een fan bent van volksmuziek, popmuziek, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om naar te luisteren, Tim’s muziek is zeker iets om te ontdekken.
 

Facebookpagina Tim Schot

YouTube Tim Schot

4 out of 5

De band uit Zutphen en omgeving bestaat uit vijf enthousiaste en ervaren muzikanten die een passie hebben voor het spelen van indierock muziek zoals Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Wolf Alice, Nine Days, The Strokes, Kaiser Chiefs, Royal Blood, Oasis, Supergrass, The Fratellis, Razorlight en The Kooks. 4 out of 5 brengt met elk optreden een compleet festivalgevoel. Zij willen zich graag ook buiten de regio Zutphen laten horen. Daarom zijn ze bij ons van harte welkom! 

  • Ellen: zang 
  • Jos: gitaar 
  • Carlo: Drums 
  • Ron: basgitaar 
  • Carolien: piano en Hammond orgel 

 Website 4 out 5

 Facebookpagina 4 out 5

Strahljäger 

 Als afsluiter speelt de band Strahljäger, een 5-mans formatie uit Ruurlo en omgeving. Een vrij nieuwe band, maar absoluut geen beginners. Alle bandleden hebben jarenlange ervaring opgedaan in o.a. De Daltons, Hertog, Opschaakl’n en SHURT. Zij spelen bekende popnummers maar dan in een stevig jasje, ofwel Happy Metal. Denk aan liedjes van bijvoorbeeld ABBA, Dire Straits, Lady Gaga, Normaal en Ricky Martin. 

 

  • Florian Asselman: zang 
  • Pascal Heilig: basgitaar 
  • Wim Weernink: drums 
  • Ruben Smits: gitaar 
  • Arie van Boven: gitaar 

Strahljäger stijgt op vanuit De Lantaern! 

Website Strahljäger

Facebookpagina Strahljäger  

Meer informatie over deelnemende locaties en artiesten vind je op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

Datum

18 november 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

Gratis

Reacties zijn gesloten.