Copperhead County

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Heerlijke meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

‘You’d think these guys were from Alabama or somewhere close but guess what, they’re from Holland!’ – BluesBlues Magazine (UK)

Zoveel bands die zich op southern rock toeleggen zijn er niet in ons kikkerlandje. Copperhead County doet dat wel, en getuige hun debuutalbum doen ze dat goed ook.’ – Haarlems Dagblad (NL)

‘Ze zijn er nog. (…) Bands die platen durven te maken met stampende rocksongs vol spetterend gitaarwerk. (…) Het Nederlandse Copperhead County is zo’n band. – Rootstime Magazine (BE)

Het klinkt, voelt en ziet eruit als southern rock, kortom: Copperhead County is – ondanks de Hollandse herkomst – pure southern rock. De band ziet het levenslicht in 2018 als gitarist Robert van Voorden en toetsenist Jordy Duitscher elkaar vinden in een gedeelde ambitie om Nederland en de rest van Europa kennis laten maken met ‘the real southern feeling’. Om die ambitie waar te maken, slaan ze de handen ineen met zanger Corvin Silvester. Zijn rauwe zang en pakkende teksten over het leven vormen samen met de karakteristieke countrysound van Robert, het herkenbare Hammond-geluid van Jordy en de soulvolle en harmonieuze (achtergrond)zang van Lotte den Hertog de ziel van de band. Drummer Alex Stolwijk en bassist Johan van Dijk zorgen voor de hartslag.

Copperhead County debuteert in 2019 met de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Enjoy the ride’ waarna CRS/Continental Record Services de band een internationaal platencontract aanbiedt. In 2020 volgt het debuutalbum ‘Brothers’. Hiermee toert de band door grote delen van Europa, van Duitsland tot Slowakije en van Nederland tot Oostenrijk. De Brothers-tour komt na ruim 2 jaar ten einde tijdens een speciaal eindconcert in de Melkweg in Amsterdam. En nu is daar ‘Homebound’, het tweede album van Copperhead County, gevuld met tien southern rock-klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. Voor de mix en productie werkt de band samen met de internationaal vermaarde Matt Wallace, bekend van zijn werk voor onder meer Faith No More, R.E.M., Maroon 5, Blackberry Smoke en (vele) anderen.

Copperhead County is er klaar voor, let’s play some southern rock!

Website Copperhead County

Facebookpagina Copperhead County

YouTube Copperhead County

Koop hier je kaarten

Datum

19 oktober 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Kosten

€14,00

Reacties zijn gesloten.