14 Maart 2020
Goed Volk
afgelast

GoedVolk is een band, die luisterliedjes speelt en verhalen vertelt in de Nedersaksische streektaal.
De vijfmansformatie bestaat uit gerenommeerde muzikanten, die al lang en breed hun sporen hebben verdiend op dialectgebied.

Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang) vormt samen met Wim Jansen (gitaar en zang) ook het duo Alles Andès. Hans Beernink was bassist van Bonne Route. Stef Geurtzen is solist en speelt bij de Pensionado’s (gitaren, mondharmonica en zang). Tot voor kort maakte hij ook deel uit van Bonne Route en Alles Andès.

Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) speelde in Spöl, de Taraboemboemband en recentelijk in Bonne Route, een fameuze streektaalband die is gestopt. Westerveld ontving op 9 september 2018 tijdens het dialectfestival Plat Gespöld De Gelderse Kleiroze 2017 voor zijn haevige compositie Vri-jheid.

Frans van Gorkum is streektaalzanger en verteller. Hij treedt op als solist en speelt in de dialectband Diedel. Eerder maakte hij deel uit van Dubbeldoyer en Mulder & Van Gorkum. Dit duo won in 2013 met het lied Twee Dröppels de Gelderse Cultuurprijs voor streektaalmuziek.

GoedVolk biedt een muzikaal luisterprogramma van tweemaal drie kwartier. Haar liedjes gaan over het alledaagse leven in de Achterhoek en de Liemers. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk.

www.goedvolkstreektaalmuziek.nl

/