De Agenda
Flash Photo Scroller by cu3ox.com v1.8

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

30 mei - Melissa Bandura van Familiar Wild en Ben Hermann (Canada)

Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)

 

De Canadese Melissa Bandura van Familiar Wild en Ben Hermann verkennen de intimiteit met nieuwe albums en zullen tijdens hun Europese tournee van 2015 ook De Lantaern aandoen.

In de huidige tijden van het tellen van Facebook “likes”, Twitter debatten en online forums wordt intimiteit afgebrokkeld en getest op geduld. Deze grote muzikanten brengen de intimiteit terug via hun kunst zoals Sufjan Stevens (mix van pop, country en folk), Agnes Obel (singer/songwriter) en haar dochter dit doen.

Vele Indie artiesten zoals Pacific Northwest’s Familiar Wild en Toronto’s Ben Hermann omarmen deze ontwikkeling.

Melissa Bandura van Family Wild schrijft intuïtief uit een melodische ruimte wat resulteert in een kwalitatief hoog product van alternatieve Folk en popmuziek gemaakt met hart, ziel, hersens en vriendelijkheid. Haar muziek is intiem en stralend.

Ben Hermann etherische muziek raakt de "sweet spot" van Folk muziekliefhebbers. Op zijn nieuwste album mixt hij subtiliteit met kracht. Hij mengt het instrumentale met een “Fingerstyle guitar” tot een sound die in combinatie met zang een bijzonder en zorgvuldig genuanceerd resultaat oplevert.

Familiar Wild en Ben Hermann hebben beide op internationaal erkende podia en Indie festivals gespeeld en kreeg aandacht van de grote media en muziek producenten.

Familiar Wild’s debuutalbum "Dark Dreams" ontving diverse internationale songwriters prijzen en in de Canadese muziek scene, eervolle vermeldingen.

Ze treden ook regelmatig op voor radio en TV. Uiteraard niet het bovenstaande, maar het hoge muzikale niveau dat deze artiesten presenteren aan haar publiek bepaalt de fijne sfeer en het comfort zoals de bezoeker het beleeft tijdens een optreden.

   
6 juni - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
13 juni - The War Show
Entrée € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 

The War Show is gebaseerd op het zeer succesvolle Britse "Far Far From Ypres".

Deze show is geschreven en (in GB) geregisseerd door Ian McCalman (McCalmans). Het is een avondvullend programma gebracht door een indrukwekkend gezelschap van maar liefs veertien(14) mannen en vrouwen waaronder vooraanstaande artiesten uit de Britse (folk) scene.

De show vertelt het verhaal over een moeder die haar zoon moet uitzwaaien omdat hij moet gaan vechten voor zijn vaderland. Het blijft niet alleen bij één oorlog maar er worden uitstapjes gemaakt naar verschillende landen en oorlogen zoals in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, en de V.S.

Het verhaal wordt versterkt door een prachtige muzikale omlijsting en het gebruik van mooie liederen, luisterliedjes maar ook (bekende) meezingers.

Er zijn 4 muzikanten, Tommy Roseburgh op piano en Kenny Speirs op zang en gitaar; beiden uit Schotland en ook bekend van de John Wright Band van de allereerste bezetting. Pieter Westdijk zang, banjo, bouzouki en mandoline en Engelsman Dave Tearney met zang en gitaar. Daarnaast is er de zangeres Eilidh Grant uit Glasgow Schotland. Ze heeft een prachtige stem en zingt de liederen zeer ingetogen en gepassioneerd.

Om het geheel compleet te maken zijn er vijf heren en vier dames die zingen en tevens een stuk van het verhaal vertellen.

Om de teksten te versterken zijn er ook beelden te zien, hierdoor komt men tijdens de liederen in de sfeer van het moment, het zorgt voor een extra dimensie.

Er worden songs solo gezongen en tevens met het hele koor, meezingen kan en mag!!!. Kent men de tekst niet (helemaal)? Geen zorg, deze staat in het verstrekte programmaboekje!

The War Show is een show voor jong en oud, iedereen kan meedoen en genieten. Er zullen ook herkenbare verhalen en gebeurtenissen naar voren komen over oorlogssituaties, uit het verleden en de actualiteit.

   
20 juni - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:Jannie

 
   
27 juni - Hot Buskers (NL)
Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Een echte afsluiter van het Lantaern-seizoen is een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternatieve country, blue grass en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel.

En dat alles in een akoestische setting met één dame en vijf heren rondom één microfoon.

The Hot Buskers spelen en zingen met passie voor de muziek en aandacht voor het publiek.

Dit is een onweerstaanbaar vrolijke band, met gedreven muzikanten die ook nog eens allemaal zingen. The Hot Buskers is een bijzonder origineel gezelschap dat je meeneemt naar het eldorado van de Lage Landen.

Oude muziek in een nieuw jasje en andersom, met de nadruk op roots, country, western swing, early jazz en blues. Hun repertoire omvat 100 jaar muziekgeschiedenis.

De band maakt gebruik van uitsluitend akoestische instrumenten zoals: gitaar, resonator, mandoline, banjo, viool, klarinet, ukelele, dobro, zingende zaag, mondharmonica, accordeon, trompet, contrabas en percussie.

Hun eerste CD “Sweet Street Promenade” is onlangs uitgebracht.

“The Hot Buskers” is een groep waarvan het plezier afstraalt die maar één doel heeft, het publiek laten meedelen in hun muzikale feestje.

www.hotbuskers.nl

   
.... en dan is het weer tijd voor warm zand tussen de tenen en de blik op tropisch warme golven....
   
Nieuwsgierig naar wat u te wachten staat nà die fijne vakantie? Hier alvast een "sneak preview":
   
29 augustus - Festival ter opening van het nieuwe seizoen
Rond en in De Lantaern zal een festival worden georganiseerd, dat een bijzondere aftrap zal zijn voor het nieuwe culturele seizoen. Het duurt van 15:00 tot 00:00 uur. Buiten en binnen zullen er artiesten optreden maar er zullen ook allerhande kraampjes zijn met hapjes, drankjes en informatie. Binnenkort leest u er op deze plek meer over.
   
5 sept - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
12 sept - Real Time (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
www.realtimefolk.co.uk
   
19 sept - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
26 sept - Linda Kreuzen en band
Entree: € 10,--
(plus-donateurs: € 9,--)
www.lindakreuzen.com
   
3 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
10 okt - A Companhia Inspirada
Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
Acompanhiainspirada.webnode.nl
   
17 okt - Gerry Colvin & Band (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 
  www.gerrycolvin.co.uk
   
24 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
31 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
7 nov - Other Roads (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 
  www.other-roads.com
   
14 nov - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
21 nov - Moulettes (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 
  www.moulettes.co.uk
   
28 nov - The Estate
Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 
  Facebook.com/TheEstateBand
   
5 dec - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
12 dec - Jan Ottink Band
Entree: € 13,--
(plus-donateurs: € 12,--)
 
  www.janottinkband.nl
   
19 dec - Kerst Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el