De Agenda
Flash Photo Scroller by cu3ox.com v1.8

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

29 augustus - Festival ter opening van het nieuwe seizoen

Op zaterdag 29 augustus a.s. wordt rond en in De Lantaern een groots festival georganiseerd, dat een bijzondere aftrap zal vormen voor het nieuwe culturele seizoen.

Het festival duurt van 15:00 tot 00:00 uur.

Buiten en binnen zullen er artiesten optreden maar er zullen ook allerhande kraampjes zijn met hapjes en streekproducten, drankjes en informatie. De bibliotheek en Caleidos zullen ook met een kraam aanwezig zijn. Ook voor kinderen is er van alles te doen: circus, verhalen vertellen, schminken, en nog veel meer.

Om 15:30 uur zal Jan de Ruiter, burgemeester van de gemeente Zevenaar, het nieuwe logo van De Lantaern onthullen. Vrijwel tegelijkertijd zal ook de geheel nieuw ontworpen website worden geactiveerd.

Van 16:35 tot +/- 17:00 uur is er een JEUGD OPEN PODIUM in de buitenlucht voor jonge mensen van 5 tot 15 jaar.
Neem een instrument mee en speel één of twee songs of zing een paar liedjes die je goed kent.
Je kunt een volwassene meenemen om je te begeleiden en je kunt ook een vriendje meenemen: met méér jongeren samen muziek maken is nóg leuker.
Liefst een week van tevoren aanmelden per e-mail bij openpodium@delantaern.nl zodat je ingedeeld kunt worden. Geef svp je naam, leeftijd, evt. instrument en aantal liedjes op.

 

   

Hier is de line-up van artiesten die hun medewerking verlenen:


6after8

…. zijn muzikanten die muziek maken voor na acht uur.

Helma van Manen is de zangeres van 6after8 en woont in Babberich.

Ruud van Haarlem is de drummer, komt uit Veldhoek en is net als de gitarist/zanger Wouter Neelis uit Westervoort een muzikale duizendpoot.

De basgitaar wordt vakkundig bespeeld door Erwin Veenstra uit Doetinchem en achter de toetsen/ microfoon vinden we Martin van der Steen uit Kerk-Avezaath.

6after8 speelt vooral bekende Engels en Nederlandstalige nummers.

Coen van den Aardweg

Cabaretier Coen van den Aardweg uit Duiven heeft altijd een beetje de flierefluiter uitgehangen en is niet altijd het lieve brave pubertje geweest.

Bij toeval is hij ooit op een “blauwe maandag” begonnen met stand up-comedy. Dit beviel hem zo goed dat hij nu het hele land afreist om ook maar enkele minuten te kunnen optreden.

Ondertussen heeft Coen al op vele leuke podia gestaan door het hele land zoals o.a. Toomler, Comedy Café, Belleveu theater, Amphion theater, Kantine Walhalla (voorprogramma Jurgen Raymann) en Posttheater.

Ook stond hij op het International Comedy Festival Rotterdam met nationale en internationale artiesten.

Daarnaast heeft hij ook zijn kunsten vertoond op BEMM Comedy met o.a. Roue Verveer en Jandino Asporaat.

In zijn optredens verteld hij over zijn leuke en minder leuke ervaringen en gaat hij ook bij zichzelf te rade.

Crash Out

De Zevenaarse band Crash Out bestaat al ruim 25 jaar.

Uiteraard is er in de loop der jaren veel veranderd in de samenstelling, maar Jan Bergmans en Wian Egberts zijn er al vanaf het eerste uur bij. Crash Out nieuwe stijl!

Met Jan Bergmans (drums, zang en gitaar), Margo Egberts (toetsen) , Wian Egberts (gitaar & zang), Suzanne van Dieren (zang), Karin Kasteel (zang) en Wim Bisselink (bas).

Crash Out is een 6-koppige coverband en speelt o.a. nummers van Calvin Russel, Lou Reed, Ilse de Lange, Mary Black,Velvet Underground enz. enz. En dat alles op hun eigenwijze wijze…

Louis Roes

De in de Liemers woonachtige troubadour/ singer-songwriter Louis Roes put steeds meer uit zijn eigen werk.

Zijn zelfgeschreven liedjes (veelal luisterliedjes waaronder ook enkele in Achterhoeks dialect) en verhaaltjes tussendoor gaan over alledaagse dingen; over boodschappen doen in de supermarkt. over dagdromen, ouder worden, schooltijd, verliefdheid en kerst.

Veelal een botsing tussen verstand en gevoel. Melancholie ten top. Maar altijd weer op een hilarische en vooral chaotische manier gebracht met een flinke scheut humor in de teksten.

Zo zweeft hij tussen clownesk en serieus in. Met hier en daar oude hits tussendoor uit vooral de 60- en 70 er jaren. Van o.a. Paul Simon, Beach Boys, Creedence , Boudewijn de Groot om enkele te noemen.

Louis betrekt graag het publiek bij zijn optreden. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Dit alles op oorvriendelijk geluidsniveau.

Trio PaGeRo  

“Mooie liedjes” is een programma van Trio PaGeRo uit Arnhem/Duiven.

PaGeRo bestaat uit de percussionist Paul Welsing, zanger Geert Hermans en gitarist/zanger Roger Nusselein.

Zij brengen tijdens dit festival hun liedjes programma “Mooie liedjes”.

Het programma bestaat uit bekende en minder bekende Nederlandse liedjes van o.a. Huub van der Lubbe, Daniël Lohues, Kommil Foo, Toon Hermans e.v.a.

De liedjes zijn doordrenkt van passie, drama en humor, m.a.w. ze gaan over ieders leven, zonder dat U moet denken aan het bekende “levenslied”.

Paul Mulder

Zanger en gitarist Paul Mulder werd midden jaren ’60 geboren in het Gelderse Tolkamer.

Het aan de Rijn gelegen grensdorp was lange tijd een geliefde pleisterplaats voor binnenvaartschippers.

Dit leidde tot een bloeiende middenstand en een rijk caféleven.

De muziek werd Paul met de paplepel ingegeven dankzij de jukebox in het café van zijn ouders. Een stevige muzikale basis was gelegd!

Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af.

Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, opa en oma uut Spiek en natuurlijk… de jukebox!

Rik Bakker

Tussen 18.35 en 19.00 uur wil Rik Bakker samen met schrijfster/dichteres An Bloemberg alle geschminkte en niet geschminkte kinderen om hen heen verzamelen.

De kinderen kiezen uit een boek van Bloemberg een dier die zij graag als vriend zouden willen hebben. An vertelt over dat dier een verhaaltje en Rik speelt dan een stukje op een fluit.

Ook vertelt hij over de stichting Arnhem voor KiKa, waarvoor hij graag wil collecteren.

Tussen 20.00 en 20.25 uur krijgt Rik Bakker medewerking van Marcel Sloot. Beide heren spelen dan muziek die gericht is op Noord Amerikaanse Indianen. De kinderen worden uitgenodigd om mee te spelen op percussie-instrumenten.

Theatergroep IJsbloemen

De Zevenaarse Theatergroep IJsbloemen is in 2012 door Jannie Oudendijk opgezet en vernoemd naar het eerste stuk wat de groep op 22 en 24 februari 2013 in het Musiater speelde.

Daarna heeft deze groep in september 2014 een prachtige voorstelling gespeeld over de taalstoornis afasie ‘Schaduwen’ van Martine Faber en in 2015 de indrukwekkende eenakter ‘Ik huil mijn vaders tranen’ ook van Martine Faber.

Tijdens het festival zal theatergroep IJsbloemen de eenakter ‘Gezellig samen een borreltje’ van Alan Ayckborn spelen. Deze eenakter is een onderdeel van Het theaterdiner dat op 18, 19 en 20 november zal plaats vinden op Landgoed Halsaf.

Visions of Johanna

Frank en Angela hebben elkaar leren kennen op een Open Podium-avond en er was direct een chemie waar je ‘U’ tegen zegt.

Ze spelen rustige muziek variërend van o.a. Spaans, folk, country en pop tot een tiental eigen nummers.

Zij treden een aantal keren per jaar op en spelen dan graag akoestische songs van o.a. Bob Dylan, Joan Baez, Paul Simon en Damien Rice.

“Visions of Johanna” bestaat uit: Angela Khadar : Zang en Frank Berendsen : Gitaar en Tweede stem.

Yssel

Vanuit liefde voor de Keltische muziek, dans en folklore, kwam de band Yssel nog niet zo lang geleden bij elkaar.

Ervaren musici en veel passie leverden een breed repertoire en veel muzikaal plezier op voor muzikanten en publiek.

Zowel authentieke als ook meer moderne folk-nummers uit Schotland, Ierland maar ook andere culturen zoals Hongarije en Turkije, passeren de revue en de toehoorders worden als vanzelf meegenomen op een muzikale folkloristische reis.

Opzwepende jigs en reels maar ook gevoelige ballades nodigen uit tot genieten, meezingen en dansen.

Henry Welling

Na een zoektocht van Kilders toneel, cabaret, pronkzittingen en mondharmonica spelen in een CCR schoolbandje, kwam Henry Welling midden jaren tachtig in aanraking met singer/songwriters als Tony Joe White, Townes van Zandt en Guy Clark.

In zijn theateracts deed de gitaar stilletjes zijn intrede.

Na twee schrijfcursussen publiceerde hij in 1992 in de Viva (erotisch verhaal), won ook de Witte Wieven trofee met het horrorverhaal “De Timber tweeling” (publicatie Gelderlander).

Een goede basis voor songwriting. Zowel Engelstalig als in het vertrouwde dialect.

   
5 sept - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
Melany Tonnema  

Melany is 23 jaar en komt uit Enschede.

Ze zingt allround Engelstalig, mede door haar broer Justin Tonnema (bekend van TV) is Melany ook gaan zingen.

Ze zingt soms Nederlandstalig, maar Melany vindt Engelstalig toch meer haar ding.

Bert Pruis  

Bert Pruis is 57 en woont in Zwolle.

Hij zingt en speelt gitaar: fingerstyle country blues, ook wel fingerpicking genoemd. Kenmerkend is een ‘alternating bass’, daar overheen wordt dan op de hoge snaren de melodie gespeeld, deze melodie wordt vaak aangevuld met zang.

Bert speelt graag nummers uit de begintijd van de blues, de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en het liefst van Robert Johnson, Blind Blake, Mississippy John Hurt en Big Bill Broonzy.

Ook de latere muziek die hieruit voort kwam zoals van Steve Earl, John Prine en Buddy Miller.

Niec van den Burgh  

Niec is 68 jaar en speelt al sinds zijn 8e gitaar.

Hij is van vele markten thuis, ooit speelde hij klassiek, operette, musical en ballroom muziek.

Later legde hij zich toe op cabaret achtige liedjes.

Men vergelijkt Niec wel eens met Jaap Fischer of Hans Dorrestein.

Tijdens dit Open Podium brengt hij cabaret en liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt met gitaar.

www.gezelliggrijs.nl

Jimmy & Alysa  

Jimmy & Alysa kennen elkaar sinds 2006 en waren ooit verliefd op elkaar én op de countrymuziek. De liefde voor elkaar is helaas niet meer maar dat geld niet voor hun beider passie de countrymuziek, daarin blijven ze elkaar vinden en geeft hen op het muzikaal vlak een zeer sterke band.

In hun vorige huis in Zwolle waar ze nog samen waren, hadden ze een kleine muziekstudio waar de meeste composities en teksten door Alysa werden gemaakt.

Nu zijn ze druk bezig om een nieuwe, grote studio te realiseren in het huis van Jimmy in Spijk zodat ze weer snel nieuwe nummers kunnen maken.

Jimmy is instrumentalist en bespeelt vele instrumenten waaronder de pedalsteel guitar en hij doet al het studiowerk.

Er is nu ook meer ruimte voor nieuwe ideeën, zoals ze nu voor het eerst een set instrumentaal/zang brengen.

Terug naar de pure klanken van heerlijke gitaarmuziek en zang. Voor Jimmy & Alysa is muziek passie, het stroomt door hun aderen, het is pure liefde en ze hopen dat hun publiek het net zo liefdevol ontvangt als zij het geven!

Deze avond brengen ze een set van gitaar/ zang en een 2 tal liedjes die ze gecomponeerd hebben op orkestband.

www.jimmy-ray.com

   
12 sept - Real Time (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
www.realtimefolk.co.uk

Real Time is een band die in 2002 is geformeerd op de grens van Schotland en Engeland. De band is opgericht door Kenny Speirs en Tom Roseburgh (beiden ex John Wright Band) en Judy Dinning (ex Bad Pennies en Lucky Bags).

Na de vroegtijdige dood van Judy in oktober 2013 is de line-up veranderd in: Eilidh Grant : Zang Kenny Speirs : Gitaar en zang Danny Hart : Mandoline en viool Tom Roseburgh : Keyboard.

Kenny Speirs was ook medeoprichter en stuwende kracht achter The John Wright Band in 1990. Hij besloot echter in 2001 zelfstandig verder te gaan met de groep Real Time.

Kenny speelt op de voor velen bekende manier ongedwongen en virtuoos gitaar.

Het repertoire van Real Time omvat nummers van John Wright en traditionele folk muziek uit Noord-West Engeland op de grens met Schotland, het omvat niet alleen veel liedjes en tunes van beide zijden van de grens, maar ook eigentijdse en zelfgeschreven materiaal.

In de loop van de jaren hebben ze meerdere albums uitgebracht. De leden van deze relatief jonge band (qua samenstelling) hebben al op vele podia opgetreden, in theaters, op festivals, kleine en grote zalen. Ze genieten ervan om de mensen plezier te laten beleven aan hun muziek.

 

   
19 sept - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
26 sept - Linda Kreuzen en band
Entree: € 10,--
(plus-donateurs: € 9,--)
www.lindakreuzen.com

Met haar unieke, doorleefde, soulvolle stem roept Kreuzen gevoelens op van kracht en optimisme, maar ook van wanhoop en blues.

Met diep onder de huid kruipende teksten, aangrijpende melodieën en intense performance raakt de zangeres haar toehoorders in het hart.

“Ik wil dat muziek me raakt, zo ontroert dat de tranen vloeien of dat er een glimlach verschijnt. Juichen en verstillen ineen. En wat is er mooier dan dit zelf veroorzaken?”

Zowel op een poppodium met haar band als solo in een huiskamer krijgt ze haar toehoorders muisstil.

In de zomer van 2012 Had Linda haar debuut in het tv-programma “De beste singer-songwriter van Nederland”.

Aan het einde van hetzelfde jaar bracht ze haar eerste EP uit, waarna ze zich stortte op de podia, ze liet zich horen op radio 1 en 2, op vele podia in Nederland, maar ook in Londen, België en Duitsland.

Een hoogtepunt in 2013 was dat ze in november niet alleen de support act voor de Woodstock legende Melanie mocht zijn maar dat ze ook samen met haar het nummer “Lay Down” zong.

Aan het begin van 2014 won ze maar liefst 3 THISS Awards waaronder de prestigieuze “Singer-Songwriter of the Year”. Ze speelde onder andere op Parkpop Den Haag en op Songbird festival in Rotterdam.

   
3 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
10 okt - Bandera Latina
Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
www.banderalatina.nl/

Het grensgebied van Mediterrane wereldmuziek, pop en jazz, dat is het werkterrein van Bandera Latina. Met als vertrekpunt de Rumba Flamenca stijl, bekend van o.a. the Gipsy Kings.

Onder leiding van gitaarvirtuoos Salvatore Giuseppe Sichi en met als speerpunt de indrukwekkende vocalen van diens zus Silvana, ontstaat een uniek geluid. Swingend, ritmisch en een met nonchalance neergezette virtuositeit, Bandera Latina combineert al deze elementen moeiteloos. De Bandera sound is het beste te omschrijven als “de todo un poco”, van alles een beetje.

Het repertoire bestaat uit bijv.: Zigeunerjazz, Bossa Nova, Cubaans, Rumba Flamenca en Italiaans. Het repertoire wordt natuurlijk aangevuld met eigen nummers van Bandera Latina zoals de hits ‘Chica Latina’ en ‘La Galina’. Hiermee krijgt u met deze groep het beste van twee werelden, Spaanse ritmes, Italiaanse melodieën en passie.

Zij zijn boven alles professionele musici die zelfs na jaren van samenspel nog met veel plezier hun vernieuwende en mooie repertoire brengen! Bandera Latina is dé band voor iedereen die écht eens iets anders wil.

Deze exotische groep bestaat uit:
Michiel van Gessel – slaggitaar
Kenneth Stone – Percussie en vocals
Hans Anderson – Bas
Silvana Sichi – Piano en lead vocals
Salvatore Sichi – (solo) gitaar en lead vocals.

   
17 okt - Gerry Colvin & Band (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
www.gerrycolvin.co.uk

Gerry Colvin is een Engelse Folkartiest die een reputatie heeft opgebouwd door zijn sfeervolle festival optredens samen met Nick Quarmby.

Echter tijden veranderen, nadat Nick de band begin vorig jaar had verlaten ging Gerry verder op de ingeslagen weg, natuurlijk met het spelen van gevoelige folk nummers….. maar hij heeft als géén ander de kwaliteit dit om te kunnen toveren tot swingende “folk ’n’ roll”.

Bijzonder is de interactie tussen zanger Gerry Colvin en het publiek die zijn weerga niet kent. Gerry is een echte ras-entertainer met een geweldige uitstraling die als geen ander de kunst verstaat z’n publiek aan zich te binden.

Gerry Colvin is geboren in Barrow-in-Furness en opgegroeid in Orpington, Kent Engeland. In de vroege jaren ‘80 was hij mede oprichter en voorman van de legendarische “John Peel en Terry & Gerry”.

De jaren 90 bracht Gerry de tijd door in Nashville – werkend als een professionele songwriter en werkte later samen met Alison Moyet als co-schrijver op een album project. Hij schreef ook tv-thema’s, musicals, filmmuziek en schreef en presenteerde voor radio 2 van de BBC.

Door de ontmoeting met Nick Quarmby in 1995 in de Albert Inn in Bristol vormden ze later een duo dat Gerry’s nummers in folk clubs uitgevoerde, waarna al snel de debuut CD “ColvinQuarmby” werd uitgebracht.

Na zijn laatste nummer van het “reguliere” optreden in De Lantaern vorig jaar werd een groep enthousiaste bezoekers aan hun tafel verrast op een heuse “after party” door Gerry, die al snel werd omringd door de overige bezoekers van de Lantaern. Dit zorgde voor een geweldige sfeervolle climax en heerlijke afsluiting van deze avond.

Gerry Colvin (die zelf natuurlijk de zang en gitaar voor z’n rekening neemt) wordt begeleid door Trish Keelan op accordeon, Jerome Davies op contrabas en een percussionist.

   
24 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
31 okt - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
7 nov - Other Roads (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 
  www.other-roads.com
   
14 nov - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
21 nov - Moulettes (UK)
Entree: € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 
  www.moulettes.co.uk
   
28 nov - The Estate
Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 
  Facebook.com/TheEstateBand
   
5 dec - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   
12 dec - Jan Ottink Band
Entree: € 13,--
(plus-donateurs: € 12,--)
 
  www.janottinkband.nl
   
19 dec - Kerst Open Podium

Entree: gratis
Presentatie:

 
   

de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el