De Agenda
 
bb
aa
cc
     

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

20 sept - Open Podium
Entrée gratis
Presentatie Jannie
 
Infinity-Pure  

Infinity-Pure bestaat uit Belinda Kamps (zang) en Feico van Soest (accordeon).

Ze komen uit Voorst (Oude IJsselstreek).

Ze maken (Pure) akoestische muziek voor bijzondere momenten.

Mooie muziek vanuit het hart, dat is de kern van Infinity-Pure!.
www.infinity-music.nl

   
In the Woods  

“In the Woods” is een vrij nieuwe groep uit Duiven rond Rick Bakker.

Rick is zeker geen onbekende in De Lantaern en heeft dan ook in het verleden diverse malen solo maar ook met de groep “Chief Major” opgetreden.

“In the Woods” brengt een Drieluik genaamd “Roodkapje en de vriendelijke Wolf”.

De muziek is moderne Noord Amerikaanse Indiaanse muziek in een eigen jasje, waarin deze groep opkomt voor de Wolven in de Wereld.

Vooral omdat de Wolf in Nederland de laatste tijd een hot item is wil “In the Woods” mensen die last hebben van” een Roodkapje-Syndroom” hiervan af helpen met dit Project.


In the Woods bestaat uit, Ben Draaijer - Percussion, Daan Boshoven – Gitar en Rik Bakker ~The DutchFluteplayer~ Native American Indian Flutes.

www.rikdutchfluteplayer.nl

   
StreetLive  

“StreetLive” is een folk band afkomstig uit Nederland. De band is opgericht in 2007 en bestaat uit Ryanne (zang, gitaar), Nathalie (bodhran, bombo, gitaar) en Ada (accordeon, gitaar, tinwhistle).

StreetLive begon met optredens op straat, maar werd al snel gevraagd voor pubs, buurthuizen en festivals. Ondanks dat nemen de straatoptredens nog steeds een belangrijke plaats in bij StreetLive.

Zowel in 2012 als in 2013 deed de band een kleine tour door Nederland en Duitsland, die voornamelijk bestond uit straatoptredens.

De stijl van StreetLive is een mix van bekende en minder bekende folkmuziek uit onder andere Ierland, Schotland, Spanje en Italië maar ook eigen nummers.

Het plezier in muziek maken staat voorop en dit straalt ook van de optredens af.

Met een akoestische sound en typische folk instrumenten wil StreetLive mensen van over de hele wereld inspireren en vermaken.

   
The Estate  

Deze vijf jongens kennen elkaar van het Liemers College in Zevenaar.

Na hun middelbare schooltijd bleef de gezamenlijke passie voor muziek er steeds voor zorgen dat ze bij elkaar kwamen om muziek te maken.

Hieruit is in september 2013 “The Estate” ontstaan.

Deze passie en enthousiasme willen ze graag met hun publiek delen.

Hun frisse en energieke uitstraling, hun muzikale performance en de verassende eigen inbreng aan de nummers zijn van hoog niveau.

   
27 sept - Golden Bough (Folk USA)

Entrée € 13,--
plus-donateurs: € 12,--

reserveren

Golden Bough is een van de top folk groepen die met enige regelmaat terugkeert in De Lantaern voor een optreden.

Het is een Amerikaanse groep die bestaat uit: Kathy Sierra, Margie Butler en Paul Espinoza en zijn zeer geliefd bij het folk minnend publiek vanwege hun interpretatie van de Keltische en Ierse muziek. Ook worden ze geroemd voor hun enthousiaste wijze waarop zij de zaal hierbij betrekken.

Hun repertoire kenmerkt zich door een grote variatie aan stijlen, dat wordt bereikt omdat zij als multi-instrumentalisten ogenschijnlijk moeiteloos overschakelen op een ander instrument.

Met een duizelingwekkende serie van akoestische instrumenten zoals: de Keltische harp, gitaar, tin whistle, viool, altviool, octaaf mandoline, harmonica en bodhran (de Ierse handtrommel) legt dit trio van moderne minstrelen een oorstrelend programma voor.

Golden Bough maakt ook dit najaar weer een tournee door Europa, zij treden onder meer ook op in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland.

In de afgelopen jaren zijn er 30 Cd's op de markt gebracht, die alle zeer veel eigen composities bevatten. Hun laatste CD heet “Songs My Father Sang”. In 2015 hopen ze hun 35 jarig jubileum te vieren.

Golden Bough presenteert op fantastische wijze de essentie en met name de vreugde van de traditionele (folk)muziek.

www.goldenboughmusic.com

   
4 okt - Open Podium
Entrée gratis
Presentatie Mariken
 
   
11 okt - Tupelo (Ierland)
Entrée € 15,--
plus-donateurs: € 14,--
 

De band Tupelo is een alternatieve folk formatie uit Ierland.
Alternatieve Folk is een mix van “Americana” en Ierse traditionele muziek.

De vier leden hebben allen een verschillende muzikale achtergrond maar wel allemaal een geheel akoestische opleiding. Tupelo staat voor een sound die je uniek kunt noemen, het is een smeltkroes van de muzikale kwaliteiten van de individuele leden.

In de loop der jaren heeft Tupelo een scala aan instrumenten verzameld en deze geïntegreerd in hun muziek, waaronder een contrabas, akoestische gitaar, viool, mandoline, harmonica, dobro en diverse banjo's.

Het is een hardwerkende band, die volop geniet van het enorme succes van een indrukwekkend aantal optredens op grote festivals sinds de oprichting van de band.

Tupelo heeft inmiddels een enorme grote schare fans. In mei 2011 brachten ze hun debuut album “Dirty Money'” uit. Een optreden op de “All-Ireland Hurling Final” in Croke Park voor 80.000 mensen was dé grote kans en doorbraak voor deze band. Verschillende tracks van het album (uitgebracht als singles) ontvingen lovende kritieken, evenals de optredens tijdens de radio uitzendingen van Ierse en Britse radiostations waaronder RTE Radio 1 en BBC Radio 2.

In de zomer van 2012 maakte Tupelo zijn eerste buitenlandse tournee, waarbij ze onder meer Groot Brittannië en Denemarken aandeden. Later (in 2013) volgden Rusland, Frankrijk, Noorwegen en opnieuw (vanwege het enorme succes) Denemarken.

In maart 2013 werd Tupelo door het muziektijdschrift “Hot Press Magazine” uitgeroepen tot “ Beste Folk Act of the Year”.

In januari 2014 ging de band wederom naar Denemarken, dit maal voor maar liefs 12 concerten die in een mum van tijd waren uitverkocht.

Dit jaar voor het eerst in Nederland en natuurlijk in een waarschijnlijk volle Lantaern.

Tupelo bestaat uit: James Cramer : Lead vocals, songwriter, banjo, coustic, guitar, guitjo en harmonica Kevin Duffy : Fiddle, mandolin and backing vocals Damien McMahon : Double bass en backing vocals Paul Murray : Acoustic guitar, dobro, mandolin, guitjo en backing vocals

www.facebook.com/tupelomusic

   
18 okt - Open Podium
Entrée gratis
Presentatie Mariken
 
   
25 okt - The Matt Jacobs Band (blues-rock NL)
Entrée € 8,--
plus-donateurs: € 7,--
 

De Matt Jacobs Band is het levend bewijs dat je niet de 50 gepasseerd, dus zwaar behaard en whisky drinkend hoeft te zijn om de Bluesrock te spelen! Dat is het eerste wat opvalt als je de mannen van The Matt Jacobs Band op het podium aan het werk ziet.

Gitarist Matt Jacobs startte de band eind 2005 samen met drie vrienden die dezelfde ambitie hadden, met fantastische Bluesrock de Nederlandse podia onveilig te maken!

Matt Jacobs voegt het geluid en de nalatenschap van grote gitaarhelden toe aan zijn eigen mix om er een geheel nieuwe sound van te maken. De Strat van Mark Knopfler, de countrylicks van Albert Lee, de dampende shuffles van Stevie Ray Vaughan, maar ook meer recente artiesten als Joe Bonamassa en Kenny Wayne Shepherd hebben met hun stevigere gitaarspel Matt Jacobs beïnvloed.

Matt heeft naast zijn stemgeluid inmiddels de reputatie één van de meest inspirerende gitaristen van deze tijd te zijn. Samen met broer Bram op drums en Dirk Pauwels op bas timmeren ze stevig aan de weg.

Ervaar het zelf live in De Lantaern in Zevenaar!

www.matt-jacobs.com

   
1 nov - Open Podium
Entrée gratis
Presentatie Jannie
 
   
8 nov - Other Roads (UK)
Entrée € 13,--
plus-donateurs: € 12,--
reserveren reserveren

Het lijkt een jaarlijks terugkerende traditie te worden: Other Roads in De Lantaern.

Het beleid van De Lantaern is voor een optredende artiest/groep, maximaal één keer in de twee jaar. Soms wordt er een uitzondering gemaakt, zoals voor deze fantastische (sub)folkgroep. Dit gebeurt op nadrukkelijk verzoek van de bezoekers van De Lantaern die de vorige keren in grote getale naar het Zevenaarse Muziekcafé waren gekomen. Helaas moest er toen ook "nee" worden verkocht, want zo groot is De knusse Lantaern niet.

Other Roads bestaat inmiddels al weer zes jaar en begeleidde ooit de legendarische en veel te vroeg overleden John Wright.
Pete Abbott is de voorman van de band: een geweldige songwriter, gitarist en uitzonderlijke zanger.

Een entertainer die zelf geniet van elke minuut van het concert.
Hij communiceert dat plezier met zijn publiek. Zijn schijnbaar moeiteloze presentatie is boeiend.

Zanger en violist Gregor Borland die wel acht Schotse fiddle-kampioenschappen heeft gewonnen, hieronder valt ook de gewilde “Henry Williamson Trophy” in Inverness.

Ook bandlid Dave Walmisley is een muzikaal multi-talent. Deze in Zimbabwe geboren muzikant is een fantastische singer-songwriter en met zijn prachtige verhalen en zijn droge humor is hij een boeiende aanvulling van de band.

Dit najaar maken ze weer een tour over het Europees continent waaronder ze ook weer Nederland en De Lantaern aandoen.

Wie de band eerder gehoord en gezien heeft, weet waarom ze een zo'n groot publiek aanspreekt, de kwalitatief mooie muziek en de interactie met het publiek maakt dit trio zeer geliefd.

www.other-roads.com

   
15 nov - Open Podium
Entrée Gratis
Presentatie Jannie
 
   
22 nov The Mudbirds (akoestische blues UK+NL)
Entrée € 8,--
plus-donateurs: € 7,--
 

Het duo bestaat sinds 2007 en wordt gevormd door: Alan Laws (UK) op mondharmonica, zang, harp en akoestische gitaar en René Tweehuysen (NL) op dobro, weissenborn en akoestische lap steel gitaar.

Alan Laws is eind jaren 70 ooit begonnen als straat muzikant in Engeland en werd toen bekend als een virtuoze “Blues Harp” speler, hij combineert zijn ” harmonicastijl muziek” met krachtige maar soms ook subtiele tonen.
René Tweehuysen is één van de weinige muzikanten in Nederland die blues speelt op de dobro. Met de ‘lonesome sound’ van dit instrument geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

The Mudbirds vermengen traditionele en akoestische muziek met modernere harmonieën en verrassende ritmes. De combinatie van harmonica en dobro is er een die de meeste mensen niet vaak horen.

Hun eerste CD “Slick Blues” is in 2010 is met veel lof onthaald. Als winnaars van the Dutch Blues Challenge in 2011 (solo/duos) vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze “International Blues Challenge” in Memphis in 2012.

Dit duo vertolkt goede blues, die zeker de aandacht van de bezoekers van De Lantaern verdient vanwege de variatie en het hoge niveau.

www.themudbirds.com

   
29 nov Meespeelavond
Entrée gratis
Presentatie Marius Duurland
 

De Jamavond van vorig jaar krijgt een vervolg in een iets ander jasje. Aan deze avond wordt structuur gegeven door een artiest pur sang en oud medewerker van De Lantaern, Marius Duurland.

Marius is zelf niet onverdienstelijk in de muziek met o.a. Atlantic Bells en de Eastbound Cityliners, hij laat nu met Trio in Petto en het Trio Sandra Vanreys regelmatig van zich horen.

Een meespeel avond houdt in dat een ieder die een muziekinstrument bespeelt gezellig en in een ongedwongen sfeer mee kan spelen met andere muzikanten (in spe).

Uiteraard zal wel gekeken worden welke stijlen het best bij elkaar passen. Maar het motto is “gezelligheid staat voorop”.

Voor deelname is aanmelden niet noodzakelijk, het is wel prettig als je om ± 20.30 uur aanwezig bent zodat Marius het een en ander kan voorbereiden.

Uiteraard zijn spontane "meespelers" ook welkom, wel moet je natuurlijk zelf je instrument meenemen.

   
6 dec - Open Podium
Entrée gratis
Presentatie Mariken
 
   
13 dec Machair Folk
Entrée € 10,--
plus-donateurs: € 9,--
 

Machair Folk is een doorgewinterde vijf-mans formatie waarvan de leden bij elkaar opgeteld 150 jaar ervaring hebben met het vieren van swingende feesten.

Met pakkende up-tempo Keltische folk maakt Machair Folk elke avond tot een feestavond. De mannen spelen zowel op intieme huiskamerconcerten als op festivals en alles wat daar tussen zit. De band weet wat een avond nodig heeft om een swingende avond te worden.

Up-tempo instrumentalen, swingende meezingers en jigs & reels afgewisseld met gevoelige ballads en airs en natuurlijk de oude bekende Keltische nummers zorgen voor een avond waarbij de voeten van de vloer komen.

Je kunt gewoon niet stil zitten als Machair Folk eenmaal aan het spelen gaat.

Machair Folk bestaat uit:
Martin Judkins : Zang en viool
Henk Nieuwold : Zang, cittern en gitaar
Jan Wiendels : Accordeon
Gerard Freij : Zang, gitaar, whistles, bodhran en percussie
Henk Freij : Tenor banjo, mandoline, basgitaar en bouzouki

www.machair-folk.nl

   
20 dec The Devils in Disguise kerstconcert
Entrée € 8,--
plus-donateurs: € 7,--
reserveren reserveren

Zo aan het eind van het jaar in de donkere en vaak winterse dagen is het podium traditioneel voor The Devils in Disguise met hun onnavolgbare kerstconcert.

Zo vlak voor de korte kerst- en  nieuwjaar stop van De Lantaern weten ze ons ieder jaar weer te verbazen met nieuwe eigen geschreven nummers, de nodige hilarische verrassingen en natuurlijk hun handelsmerk, driestemmige zang.

Ongetwijfeld hebben de mannen in het zwart weer een paar bijzondere (soms ook herschreven) liedjes in petto.

Één ding is zeker, ze staan altijd weer garant voor een avond met gezelligheid in kerstsfeer met de ook daarbij behorende traditionele herkenbare liedjes en verhalen in een voor onze regio uniek kerstconcert.

www.devilsindisguise.webnode.nl

   
 
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el reserveren