De Agenda
 
bb
aa
cc
     

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

20 dec Kerst-Open Podium met o.a. Gerard en Louis van ‘the Devils in Disguise’

Entrée: Gratis
Presentatie: Jannie

SPECIAAL KERST OPEN PODIUM - GRATIS TOEGANG, MAAR RESERVEREN WORDT AANGERADEN!

reserveren reserveren

I.v.m. de ziekte van één van de leden van "The Devils in Disguise” kan hun Kerstconcert dit jaar helaas niet doorgaan. In plaats hiervan komt er een gevarieerd gratis Kerst Open Podium met daarin ook twee leden van The Devils in Disguise, Gerard Slutter en Louis Roes.


Elke van Zevenbergen

Elke is singer/songwriter en heeft al eerder (oktober 2013) met succes in De Lantaern opgetreden.

Deze avond brengt ze een aantal sfeervolle Kerstsongs. Ze begeleidt haar liedjes zelf met een akoestische gitaar.

PaGeRo

Menigeen was begin dit jaar verrast door dit trio uit Duiven en Arnhem, op deze sfeervolle avond zullen ze liedjes brengen in Kerstsfeer, voornamelijk Nederlandstalig.

PaGeRo bestaat uit:
Percussionist Paul Welsing uit Arnhem
Zanger Geert Hermans uit Duiven
Gitarist/zanger Roger Nusselein uit Arnhem

Gerard Slutter

Gerard Slutter zal tijdens het kerstconcert de meer rustige kerstliedjes brengen, waaronder ook enkele van hemzelf.

Hij begeleid zichzelf daarbij op gitaar.

Louis Roes

Bij de Duivenaar Louis Roes lopen ernst en hilariteit nog wel eens door elkaar in zijn liedjes en verhaaltjes.

Het kan variëren van een heuse kerst-rap tot een verkleedpartij.

Laat U verrassen tijdens dit kerstconcert!

Jannie Oudendijk
Tussen de optredens in worden twee korte kerstverhalen verteld door de presentatrice van deze avond, Jannie Oudendijk.
   

 

Alle vrijwilligers van hèt muziekcafé van de Liemers wensen u,
onze trouwe bezoekers, heel fijne kerstdagen
en een gezond en gelukkig 2015!

 

   
... en dan zit het jaar er weer op! Wees gerust: in het nieuwe jaar verwennen we u met:
   
3 januari Nieuwjaarsconcert - Las Chicas del Barrio (NL)

Entrée: Gratis

Zoals gebruikelijk luidt De Lantaern het nieuwe jaar weer in met een passend drankje en hapje en is de toegang weer gratis.

reserveren reserveren

Muziekcafé De Lantaern begint het nieuwe jaar in deze winterse periode met de warme klanken van “Las Chicas del Barrio” (“De meiden uit de buurt”).

Dit is een salsasextet dat de zwoelere variant van de salsa laat horen. De warme stemmen van de zangeressen, begeleid door piano, bas, saxofoon, conga en kleine percussie, variëren van romantische bolerocha tot uitnodigende salsa, prima om een dansje op te wagen.

Door de mix van bekende en minder bekende nummers in het repertoire maken Las Chicas del Barrio van elk optreden een dansfeest, ook voor de niet zo ervaren salsadanser.

De band speelt een mengeling van salsa, chacha, cumbia, son, merengue en bolero.

Naast bekende songs als Aicha van Africando en Mi Cumbia van Eddy Palmieri staan er ook minder bekende nummers van onder meer Albita en Richard Bona op het repertoire.

Bezetting: Joyce Cordus : leadzang Marjo Verberne : handpercussie en coros Arthur van Beurden : saxofoon en coros Anita de Roode : piano Maarten Landzaat : bas Irma Dulmers : conga’s

www.laschicasdelbarrio.nl

   
10 januari - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Jannie

 
   
17 Januari - René Meijer & Friends (NL)

Entree: € 8,--
Plus-donateurs: € 7,--

 

De afgelopen 25 jaar heeft René Meijer met zijn muzikale vrienden op verschillende bekende country-festivals in Nederland, België en Duitsland opgetreden.

Zij speelden vooral bekende liedjes die het publiek leuk vond. Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers waren hun helden. Andere voorbeelden waren bands zoals Poco, Crosby Stills & Nash en The Eagles. Maar ook songwriters zoals Ryan Adams, Gene Clark, Merle Haggard, Kris Kristofferson, Hank Williams en Neil Young.

In al die jaren groeide de liefde van René Meijers voor “the real roots” van de Amerikaanse folk, country en blues muziek. In 2009 maakte hij eindelijk dan ook een reis naar Nashville en kocht daar een oude “Guild gitaar”. René speelde diezelfde avond al in één van de Honky-Tonks.

Na terugkomst in Nederland wist hij dat het tijd was geworden om eigen muziek te gaan componeren en spelen. Samen met mede componist Tom R. Lansner zijn ze toen vol enthousiasme begonnen aan het debuut album “Dashboard Jesus”.

René Meijer was eigenlijk van plan dit eerste album in Nederland op te nemen met zijn eigen muzikale vrienden van vroeger, maar door de mogelijkheden van het internet is dit album opgenomen onder de bezielende leiding van muzikant/producer Ronnie Guilbeau van “Sound Villa Recorders” in Nashville.

Ronnie speelt gitaar op het album en hij wist ook goede muzikanten te strikken voor de totale realisatie van dit project, waaronder niemand minder dan Spooner Oldham die als side-man in de “Rock’n Roll Hall of Fame” is opgenomen. Ook de legendarische finger-picker Thom Bresh heeft zijn bijdrage gedaan.

Een deel van René zijn oude plan kreeg wel gestalte, hij vormde alsnog opnieuw de band met zijn muzikale vrienden en treedt nu op met voornamelijk eigen werk. Voor een groot deel zal het optreden in De Lantaern in het teken staan van hun eerste Album “Dashboard Jesus” waarvoor ze inmiddels twee awards hebben gekregen van de DCMA (Dutch Country Music Organisation), “Het beste country album 2014” en De beste song “'I Should Have Never Ever Said it in The First Place”. www.renemeijer.eu

   
24 januari - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Mariken

 
   
31 januari - Bruce & Walker (Schotland)

Entree: € 11,--
Plus-donateurs: € 10,--

 

Zowel Ian Bruce als Ian Walker zijn afkomstig uit het Schotse Glasgow. Ze hebben beiden een eigen carrière opgebouwd als singer songwriter en hun sporen ruimschoots verdiend in het folk genre. Ian Bruce heeft in het verleden al eens eerder in De Lantaern opgetreden.

Deze twee top muzikanten hebben besloten hun krachten te bundelen waardoor een kwalitatief hoogstaand duo is ontstaan.

Ze hebben onlangs (begin 2014) meegewerkt aan het tot stand komen van een CD bestemd voor de "Scottisch Diaspora”. Dit is de naam voor de over de hele wereld verstrooide Schotse gemeenschap. De CD is een aanvulling op de “Schottisch Diaspora” die de “Tapestry”, levendig houdt. De “Tapestry” wordt geborduurd door de over de hele wereld verspreidde Schotse gemeenschap en geeft de wereldwijde invloed aan van de Schotse cultuur door de eeuwen heen.

Buce & Walker waren vereerd toen hen werd gevraagd om deel te nemen aan dat nieuw CD-project van Greentrax-records in Edinburgh. Zij zingen op deze CD een traditioneel nummer: “My Last Farewell to Stirling" waarop ze worden begeleid door Ian McCalman (McCalman brothers) and Hamish Bayne. De CD heeft 39 tracks van de beste muzikanten, zangers en songwriters (afkomstig) uit Schotland.

Het concert van de beide mannen In De Lantaern is een onderdeel van hun tournee door Europa.

www.ianbruce.org

   
7 februari - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Jannie

 
   
14 februari - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Mariken

 
   
21 februari - Scott MacDonald & Farquhar MacDonald (GB)

Entree: € 11,--
Plus-donateurs: € 10,--

 

Scott MacDonald is een singer/songwriter uit Glasgow, hij speelt akoestische gitaar en mondharmonica.

Scott groeide op aan de zuidkant van Glasgow en werd verslaafd aan de muziek toen hij een concert van de punkgroep The Clash bijwoonde in het “Apollo Venue” in Glasgow.

Toch is hij het meest beïnvloed door de muziek van Neil Young, Xavier Rudd, JJ Cale, Mike Scott, John Martyn en maar deels door The Clash.

Voordat hij vertrok naar Australië (waar hij een jaar lang in veel pubs en clubs optrad en zelfs straatoptredens verzorgde) was hij de leadsinger van de lokale band The Passengers.

Toen hij terugkeerde in Schotland bracht hij een EP uit “Burn baby burn” die was ge-released door BBC Schotland. Daarna kwam zijn eerste solo album uit “New Hearth” dat een zeer hoge waardering kreeg in de recensies van de vakbladen. Dit album werd veelvuldig gedraaid op de radio.

Er zouden daarna nog drie albums volgen waarvan het laatste “Hope Street” heet waarin ook Farquhar Macdonald zijn aandeel heeft.

Scott heeft diverse optredens op festivals op zijn naam staan in zowel Groot Brittannië, Verenigde Staten als in Canada.

Tijdens het optreden in De Lantaern wordt Scott MacDonald op viool begeleid door Farquhar MacDonald bekend van onder andere Beggars Row en Shanakua waar hij ook deel van uitmaakt en waarmee hij in een recent verleden met veel succes in De Lantaern heeft opgetreden.

www.scott-macdonald.co.uk

   
28 februari - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Jannie

 
   
7 maart - HeightsMeditation (NL)

Entree: € 8,--
Plus-donateurs: € 7,--

reserveren reserveren

Na een succesvol Open Podium optreden weer terug in De Lantaern.

Een groep van maar liefs acht muzikanten die een enorme passie hebben voor reggae muziek, daarvan enorm genieten en het publiek hiervan deelgenoot willen maken. Dat is wat drummer Risty voor ogen had bij zijn initiatief voor de band in 2010. Risty had al in verschillende bands gespeeld, maar wilde die echte “exciting reggae”.

Muziek moet ontroeren en vervoeren, het moet rust kunnen geven, het moet je meenemen naar hogere sferen. Simpelweg, HeightsMeditation dus.

Naast dat zij als vrienden een sterke binding hebben op persoonlijk vlak, is er in deze samenstelling ook de juiste muzikale balans tijdens de optredens.

Zo speelt de band een mix van uptempo en mellow, van oud en nieuw. Met eigen (reggae)nummers als “Princess” en “Pies Ting” maar ook klassiekers als “Pale Moonlight” van Bob Marley of “Never let me go” van Bitty Mc Clean, weet de band bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor muziek over te brengen op de toehoorders.Een optreden is dan ook pas geslaagd als er door HeightsMeditation een optimale muzikale sfeer is gecreëerd en het publiek helemaal is opgegaan in de muziek.

Dat de bandleden dit kunnen, hebben ze al bewezen tijdens verschillende optredens in het land op festivals en poppodia. Met de liefde voor reggae als overeenkomst maar ook geïnspireerd door muziek uit alle uithoeken, staat er met deze band een echte vriendengroep op het podium, bestaand uit serieuze en ervaren musici.

HeightsMeditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders.

HeightsMeditation bestaat uit: Danny Otten : zang Otty Rankin : zang Leo Tan : zang Risty Collins : drums Robert Fleminks : gitaar Frits Panday : toetsen Jerrey van Gunter : toetsen Murl' Hoefdraad : bas

www.heightsmeditationband.com

   
14 maart - Open Podium

Entree: gratis
Presentatie: Mariken

 
   
21 maart - Mochara (Noord-Ierland)

Entree: € 11,--
Plus-donateurs: € 10,--

 

Mochara maakt Noord-Ierse folk en bestaat uit Maurice Dickson, zang, gitaar, bouzouki, Mandoline en Bodhran, Catherine Ashcroft, Uilleann pipes en fluit.

De Noord-Ierse muzikant Maurice Dickson schrijft en speelt zijn nummers al bijna 30 jaar. Hij speelde voorheen in rock en blues bands in de omgeving van Belfast voordat hij in 1976 besloot zijn eigen band te formeren. Drie jaar later werd hij een professional en verdiepte hij zich in de cultuur en ritmes van Noord Afrika.

Het is een bijzonder beleving om te luisteren naar een muzikant die heel natuurlijk een meester is in zijn vak. Het is zelfs nog indringender om naar iemand als Maurice Dickson te luisteren die niet alleen een goede muzikant is maar wiens muziek zijn oorsprong vindt in zijn persoonlijke innerlijke beleving.

De heerlijk ruige folk is net zo goed een deel van hem als een arm of een been en net zo onmisbaar. Soms krijg je de indruk dat zijn muziek voor hem dé sleutel is om zich open te stellen aan de harde werkelijkheid van de grote boze buitenwereld.

Catherine Ashcroft, hoewel geboren in het noordwesten van Engeland, heeft haar roots in het westen van Ierland.

Ze begon al op jonge leeftijd traditionele Ierse muziek te spelen op de Ierse fluit. Halverwege haar tienerjaren stapte ze over naar de Uilleann pipes (Ierse doedelzak), deze verschilt enigszins van de Schotse omdat deze niet met de mond wordt aangeblazen maar op de schoot wordt gehouden terwijl de lucht met de ellebogen aangepompt wordt.

Catherine is het meest beïnvloed door Paddy Keenan, Liam O'Flynn (Planxty) en Dervish.

Drie jaar terug ontmoette Catherine Maurice en nam haar eerste album op in zijn studio in Cumbria. Dit leidde tot hun samenwerking. Daarom was ze aanwezig op Maurice's laatste twee Europese tours en dat feit leidde uiteindelijk tot de vorming van "Mochara".

In het najaar van 2010 brachten ze samen een CD uit onder de naam Mochara met de titel “In Your Blood”.

De CD en hun live optredens is een mix van Ierse traditionele muziek en originele stukken, geschreven door Catherine en Maurice. De muzikale chemie tussen deze twee rasartiesten is verbluffend. Dit optreden in De Lantaern kan dan ook gezien worden als één van de hoogtepunten van dit jaar.

www.mauricedickson.co.uk

   
28 maart - Toby Beard en band (AU)

Entree: € 13,--
Plus-donateurs: € 12,--

reserveren reserveren

Een van de top concerten van dit jaar is (volgens het publiek van De Lantaern) onbetwist een optreden van de Australische Toby Beard met haar band.

Pas op het allerlaatste moment vlak vóór het presenteren van het programma van het 1e kwartaal van De Lantaern lukte het ons haar te boeken.

Toby is inmiddels zeer populair. Ze treedt steeds vaker op voor een groter publiek, waaronder Radio en TV, dus De Lantaern voelt zich bevoorrecht dat ze weer hét Muziekcafé van De Liemers aandoet.

Haar muziek is het beste te omschrijven als “Australische roots”, Blues en Rock, maar altijd gebracht met een enorme energie, passie en overgave waarbij constant contact met het publiek wordt gezocht.

Toby, afkomstig uit Perth Australië, is vrijwel altijd op tournee, in zalen en op festivals met meer dan tienduizend toeschouwers over de hele wereld.

Toch heeft ze kans gezien tussentijds vijf albums uit te brengen, twee live DVD's en verschillende EPs.

www.tobymusic.com.au

   
... wordt vervolgd!
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el