De Agenda
 
bb
aa
cc
     

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

     
Mededeling van het bestuur
Vrienden van De Lantaern,

Er komen de laatste tijd vragen over eventuele uitbreiding met filialen van Muziekcafé De Lantaern in de regio.
Wij kunnen hierop reageren door te zeggen dat wij geen plannen hebben uit te breiden. Wij streven er naar om Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar met een zo hoog mogelijke kwaliteit in onze programmering, zoals wij dat al 35 jaar doen, als zodanig te continueren.
Wij vinden het fijn om u daar wekelijks, onder het genot van live-muziek en een drankje, te mogen ontvangen.

Namens alle vrijwilligers van Muziekcafé De Lantaern Zevenaar
26 april - gesloten i.v.m. koningsdag
   
3 mei Open Podium
Entree: gratis
Presentatie: Jannie
 
   
10 mei Lemon Squeeze (wereldmuziek)

Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)

 
In het programma “Sentimental Journey” neemt Lemon Squeeze u mee op een muzikale reis langs verschillende landen, muziekstijlen en tradities. Een reis ook door de tijd, waarin ze muziek uit een recent en iets verder verleden weer in uw herinnering omhoog halen.
Sommige liedjes zullen u bekend in de oren klinken en deuren openen naar kamertjes in uw geheugen die u lang niet bezocht hebt. Misschien ontlokt het u een glimlach of een gevoel van weemoed.

Lemon Squeeze bestrijkt een grote variëteit aan stijlen uit verschillende perioden: van ballads tot folk en americana, van klezmer tot calypso en latin. Van classics uit de jaren ’30 en ’40 tot traditionals uit de jaren ’60 en ’70, afgewisseld met recenter composities van singer-songwriters en eigen werk.

De muzikanten van Lemon Squeeze hebben allen een verschillende muzikale achtergrond en zij spelen allen meerdere instrumenten waardoor ze goed de sfeer van de stijl en de tijd op weten te roepen.

Het kwartet wordt gevormd door Henk Ankoné (zang, gitaar en ukelele), Theo Worm (klarinet, banjo en mandoline), Ton Biesiot (accordeon en percussie) en Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar).

De groep is ontstaan in muziekcafé De Lantaern op de oude locatie in Oud Zevenaar en treedt sinds 2006 op in verschillende bezettingen.
   
17 mei Open Podium
Entree: gratis
Presentatie: Mariken
 
   
24 mei Toby Beard en Band (AU)
Entree: € 11,--
(plus-donateurs: € 10,--)

Het gebeurt niet vaak dat in De Lantaern een artiest optreedt die in Nederland nog totaal onbekend is en waarvan een ieder zegt “dit is kippenvel, wat is die meid goed”. We spreken maart 2012.

Degenen die haar toen gezien en gehoord hebben waren ook vorig jaar weer allemaal aanwezig, toen mét kennissen, vrienden en familieleden. Vorig jaar trad Toby dan ook al op voor een gezellig volle Lantaern.

Ook dit jaar Hebben we haar nog kunnen boeken ondanks het feit dat ze inmiddels uit begint te groeien tot een internationale top performer. Ook in Nederland is ze inmiddels regelmatig te horen op diverse radio stations en ze heeft zelfs al LIVE opgetreden in het radio programma “Met het oog op morgen”.

Blues, rock, roots? Toby’s muziek is niet tot een enkel genre terug te brengen. Vooral live komt ze volledig tot haar recht: pure passie, rauwe energie en nooit een saai moment. “A joyous ride through blues and roots, with a dash of latin and reggae. With soaring strings and great beats, its original material is bound to make you want to kick off your heels and dance.”

Toby, afkomstig uit Perth Australië, is vrijwel constant op tournee, in zalen en op festivals met meer dan tienduizend toeschouwers, over de hele wereld. Na uiterst succesvolle tournees door Canada, USA, Engeland, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk, België en Nederland in 2012 en 2013 komt ze in het voorjaar van 2014 samen met haar band weer terug naar Europa en doet dan ook weer een aantal Nederlandse en Belgische podia aan, waaronder De Lantaern.

De Lantaern is er trots op dat het gelukt is om haar (nog één keer?) te kunnen boeken en naar Zevenaar te halen. Ze zal zeker op korte termijn voor een veel groter publiek optreden dan in de relatief kleine maar intieme Lantaern .
Toby pakt je en laat je de hele avond niet meer los, laat je betoveren door Toby!

De "touring party" bestaat dit jaar uit:
Toby, Amy Papalia (road manager, Australia), Joel Plymin (saxofoon/fluit, Australie), Tom Clarke (bas, België), Josse Sharrard (drums, Nederland).

www.tobymusic.com.au

   
31 mei Open Podium
Entree: gratis
Presentatie: Mariken
 
   
7 juni Puree
Entree: € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Het repertoire van Puree is voornamelijk Nederlandstalig en kenmerkend is de driestemmige zang.
De groep bestaat in de huidige samenstelling sinds 2005.
Twee leden (Joop en Seebe) hebben los van elkaar ruime ervaring in de muziek maar ze bundelden hun krachten in 2003, samen als het duo “JoSé” en later dat jaar werd “Puree” opgericht. In 2005 kwam Wim erbij.

De gitaardocent Joop Klein Goldewijk uit Doetinchem heeft een conservatorium achtergrond. Hij heeft gespeeld in “The Heats” (beat), “Blitzgroup Wending” (blues) en “David Copperfield” (beat). Met de laatste band heeft Joop ooit een single uitgebracht en zelfs opgetreden bij Sonja Barend. Ook maakte hij 10 jaar deel uit van de muziekgroep “Spöl” en bracht met die groep diverse CD's in de streektaal uit.

Seebe Janssens komt oorspronkelijk uit Groningen maar hij is al sinds 1964 woonachtig in de Achterhoek (Drempt), ook hij heeft een muziekschool achtergrond.
Seebe is als muzikant actief sinds 1998, eerst vijf jaar met de groep “Blauwe Maandag” waarmee hij een single heeft uitgebracht, later als lid van het duo “JoSé” en van het trio “Puree”.

Puree bestaat uit:
Wim Holders - Zang en akoestische gitaar
Joop Klein Goldewijk - Zang en elektrische gitaar
Seebe Janssens - Leadzang en mondharmonica

www.muziekgroeppuree.nl

   
14 juni Open Podium
Entree: gratis
Presentatie: Jannie
 
   
21 juni O’Hooley and Tidow (UK) folk
Entree: € 11,--
(plus-donateurs: € 10,--)
 

Dit dames duo brengt deels uitbundige, deels intieme folk, toch klinkt hun muziek hedendaags ondanks het feit dat de basis ligt in de traditionele muziek. O'Hooley & Tidow heeft daarbovenop ook een bijzonder harmonieuze samenzang achter de stembanden zitten die door hen wordt ondersteund met piano en accordeon.
Sinds het uitbrengen van hun tweede album “The Fragile” in 2012 is het Britse folk duo Belinda O’Hooley en Heidi Tidow uit Yorkshire een “must-see” act geworden vanwege hun onconventionele en emotioneel geladen voorstellingen.

Dit leverde hen een nominatie op voor “The Best Duo” in de 2013 BBC Radio 2 Folk Awards contest. Ook veel lof voor hun mooie verweving van harmonieën met sublieme muzikaliteit. Ze worden erkend als een van de sterkste songwriting partnerschappen in de hedendaagse folk scene.
Hun laatste album “The Hum” (geproduceerd door Gerry Diver) legt de pulserende onderstroom van optimisme en moed bloot van de onderdrukte en de rechteloze medemens.
Zowel tekstueel als muzikaal zijn Belinda's en Heidi's krachtige, intrigerend en ontroerende stemgeluid enorm sterk. De optredens zijn zo doordrenkt met een eerlijkheid en empathie dat het zelfs de meest nuchtere Lantaern bezoeker ontwapent.

“Prachtig, heerlijk, onconventioneel en de beste band van het Cambridge Folk Festival” volgens The Guardian.
“Opvallend en verfrissend ambitieus” volgens The Observer.
“Het is klagend, uitnodigend, verontrustend, mysterieus, harmonisch, sober, mooi, schuin en sing-a -long” volgens MOJO.

www.ohooleyandtidow.com

 

   
28 juni The Perch Creek Family Jugband (AU)
Entree: € 13,--
(plus-donateurs: € 12,--)
 

Een betere afsluiting van het seizoen kan De Lantaern zich niet wensen.
Het zal een waar feest worden met de overweldigende Australische topformatie “The Perch Creek Family Jugband”. Een jong, fris en uitbundige stel rasmuzikanten die veel in hun mars hebben. De Lantaern wacht dan ook een speciale avond met deze zeer onderhoudende band.Het is een dynamische band die bestaat uit vijf zeer getalenteerde multi- instrumentalisten en vocalisten. Oorspronkelijk komen ze uit Perch Kreek, dat ligt in het noordoostelijk kustgebied van New South Wales Australië. De band speelt eigen nummers met veel energie met het (in harmonie) gedreven geluid van folk, gospel, klezmer en bluegrass muziek. Hierbij wordt een enorm scala aan muziekinstrumenten gehanteerd waaronder een paar niet alledaagse zoals, een wasbord, zingende zaag, lepels en een soort van vibrerende regengeluidmaker. Dit is typerend voor een jugband, ze maken akoestische muziek op vaak zelfgemaakte instrumenten.

De band heeft zich inmiddels bij het publiek in Melbourne (dé muziekhoofdstad van Australië) onderscheiden en een reputatie verdiend als leveranciers van kwaliteitsmuziek en entertainment.
Met een bescheiden begin als een straat jugband geleid in de eerste jaren door hun excentrieke vader Bob Hodgkin, heeft The Perch Creek Family Jugband zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een groep van topperformers. Bob heeft een paar jaar na de oprichting van zijn jugband de rest van de band losgelaten omdat de (familie) leden door zijn sturing dezelfde passie hadden ontwikkeld in de performance als “the old man” zelf. De groep ging inmiddels veel verder dan het bekende repertoire van de traditionele jugband muziek.

De Perch Creek Family Jugband is vaak een verbindende factor in het Australische festival circuit.
Met hun presentatie ontwikkelden ze zich van de stoffige hoeken van de straten naar het “Sydney Opera House” en een paar tournees in Europa inclusief het Verenigd Koninkrijk .
Hun laatste album "Jumping On The Highwire" is in maart van dit jaar uitgebracht tijdens hun nationale tour door Australië.

Deze band staat garant voor een muzikale avond in De Lantaern van topkwaliteit, met veel humor, dans en gezelligheid. Het wordt vast een avond om nooit te vergeten.
De bezoeker staat een ongelofelijk dynamisch optreden te wachten voor zowel voor jong en oud en voor elk wat wils. Dat wil je niet missen….

www.perchcreek.com

   
..... en dan is het al weer tijd voor zon, zee, strand ........ vakantie!!
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el reserveren