De Agenda
Flash Photo Scroller by cu3ox.com v1.8

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

25 april - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
Deze Open Podium-avond is gevuld met de verrukkelijke stress verminderende en jazzy muziek van “Lazy Sunday Café” en met de enerverende songs van twee nauw verbonden bands: “Crazy Habits” en “Old Man on the Backporch” die wel wat meer slagwerk gebruiken. Zoals bekend van De Lantaern wordt het weer een aparte avond. U wordt van harte uitgenodigd te komen want de entree is gratis.
Lazy Sunday Café – swingend combo  

Deze uit maar liefs vijf personen tellende enthousiaste groep musici vertolkt naast standaard jazz, “jazzy pop” en “poppy jazz”.

“Lazy Sunday Café” brengt toegankelijke, sfeervolle en swingende muziek. Muzikaal plezier voor de bezoekers van De Lantaern waarbij het onderling gesprek nog steeds mogelijk blijft tijdens de twee korte sets die de groep brengt.

Hun motto…..”Muziek is als feestje, om mensen te laten genieten”. Kortom: Swingende muziek voor een breed publiek.

Lazy Sunday Café bestaat uit : Marijke van Voorst : zang; Ton Karmiggelt : gitaar; Wopke Tabak : piano; André van Zanten : bas; Ruud van der Toorn : drums.

http://www.twenter-tainment.nl/lsc.htm

Crazy Habits – band  

De Crazy Habits speelt voornamelijk eigen composities en gaat met dit optreden terug naar hun “roots”.

Na enkele jaren hard gewerkt te hebben aan het repertoire en verschillende optredens te hebben gehad in o.a. Theothorne te Dieren en Lentepop te Brummen, zijn ze nu zover dat ze een “try-out” willen houden in De Lantaern.

Crazy Habits bestaat uit: Bowi Meurs : gitaar en leadzang; Timothy Meurs : drums en backing vocals; Harwin Corbijn : bas, lead en backing vocals.

http://youtu.be/DgPlULJDgI8

Old Man on the Backporch – power blues trio  

"Old Man on the Backporch” is een power blues trio van voormalig "Long Tall Ernie & the Shakers” drummer Christiaan Meurs.

Dit trio vertolkt uitgelezen covers uit de jaren 60/70 met ongekende passie. Voor de echte liefhebber!

Christiaan Meurs (slagwerk en backing vocals) wordt bijgestaan door niemand minder dan de oud-gedienden; Burt Meyer (gitaar en leadzang) en Robin Teering (bas en backing vocals).

http://youtu.be/GhkMvpBxT6I

   
2 mei - The New Voices (koor) en theatergroep de IJsbloemen (Zevenaar)
Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Unieke combinatie van zang door The New Voices en toneel van theatergroep IJsbloemen.

Deze bijzondere avond bestaat uit een eenakter gebracht door twee leden van theatergroep IJsbloemen én een optreden van hét Pop zangkoor van De Liemers “The New Voices” uit Zevenaar.

De zanggroep The New Voices bestaat u maar liefs 40 leden en doen het geweldig mede door hun choreografie.

Tijdens het “TOP2000 popkoren Contest” in 2013 en 2014 gingen ze met respectievelijk de 1e en de 2e prijs aan de haal.

De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling “Gestrand” zijn in volle gang, deze voorstelling is in zijn geheel te zien op 6, 7 en 8 november in Het Musiater in Zevenaar.

Maar de primeur van (een deel van) dit programma heeft Muziekcafé De Lantaern al op 2 mei. In twee keer een half uur zullen de leden van The New Voices u al laten genieten van een deel van de nieuwe liedjes en choreografie.

Het koor staat onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en wordt geregisseerd Richard Sprokkereef die ook verantwoordelijk is voor de choreografie en de presentatie.

www.thenewvoices.nl

Het muzikale gedeelte van The New Voices wordt onderbroken met een eenakter gespeeld door leden van theatergroep IJsbloemen uit Zevenaar.

Jannie Oudendijk en Christa Visker (foto) spelen de aangrijpende eenakter ‘Ik huil mijn vaders tranen’ van Martine Faber.

Het gaat over twee vrouwen die onafhankelijk van elkaar praten tegen een stoel waarin hun vader altijd heeft gezeten. De twee vaders hebben de oorlog op totaal verschillende manieren beleefd. Dit heeft zijn weerslag gehad op de beide dochters.

   
9 mei - Keith Hancock (UK)
Entrée € 11,--
(plus-donateurs: € 10,--)
reserveren reserveren

Op zaterdag 9 mei gaat Keith Hancock de bezoekers van de Lantaern weer verwennen! Wie houdt er niet van deze charismatische singer/songwriter die zijn eigen beleving in zijn muziek en lyrics brengt.

Keith heeft al vele keren opgetreden in de Lantaern, de laatste keer was in 2013. Deze zanger weet het publiek te boeien met zijn humor en natuurlijk zijn muziek.

In zijn songs laat hij veel emotie horen. Vooral met het nummer "Absent friends" is het Keith Hancock ten voeten uit, niet alleen qua zang maar Keith is namelijk ook een virtuoos als het gaat om het bespelen van de trekzak.

Keith Hancock is geboren en getogen in Manchester Engeland. Gedurende de jaren '80 en '90 toerde hij uitgebreid over de hele wereld en nam hij vier albums op: “This World We Live In”, “Madhouse, Compassion” en “Born Blue”…… als het goed is heeft hij onlangs een nieuw album uitgebracht en dan is deze CD natuurlijk verkrijgbaar tijdens zijn optreden in De Lantaern.

Hij leeft en woont nu al een paar jaar in Saigon en werkt als muzikant, singer/songwriter en auteur, ook schrijft Keith artikelen voor diverse websites.

In 2013 is hij (door privé omstandigheden) voor het eerst in 7 jaar pas weer serieus internationaal gaan toeren en met veel succes. Ook dit jaar doet hij weer een aantal landen aan waaronder ook Nederland.

Keith's live show is een mix van muzikale genres, dit alles gebracht in zijn eigen unieke stijl en zijn percussie achtige manier van spelen. Zijn stem is nog steeds subliem en de humor om te “snijden”.

www.keithhancock.co.uk

 
   
16 mei - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
23 mei - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie:Jannie

 
   
30 mei - Familiar Wild (Canada)

Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)

 

Wat kun je zeggen over de muziek van het dames duo Familiar Wild? Het is een steile weg naar beneden die je leidt langs afgronden van herinneringen en dromen, de dromen die je niet bent vergeten maar (tijdelijk) hebt begraven en toch vervolgens opnieuw beleeft. Het is een golf waarin je opgaat en wegdrijft.

Dit klinkt filosofisch, maar toch, ongeacht hoe je het beleeft, Familiar Wild is een band die je pakt, je aan de hand meeneemt en verrast met hun reis.

Als kind rende Familiar Wild oprichtster Melissa Bandura al op blote voeten door de amber kleurige Manitoba vlakten en aangrenzende bossen zoals veel Canadese meisjes.

Ze was voorbestemd om op te groeien als een multi-instrumentalist met viool, fluit, keyboard, gitaar en later ontwikkelde ze ook haar zang kwaliteiten.

Even simpel…. Familiar Wild is een Pacific Northwest band die orkestrale Folk i.c.m. popmuziek met hart en ziel, vriendelijk en toch doordacht brengt.

Hun liedjes zijn “vloeibaar” samengesteld zonder misleiding en ritmisch uniek, maar toch heel herkenbaar.

De live show in De Lantaern is intiem en stralend.

www.familiarwild.com

   
6 juni - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
13 juni - The War Show
Entrée € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 

The War Show is gebaseerd op het zeer succesvolle Britse "Far Far From Ypres".

Deze show is geschreven en (in GB) geregisseerd door Ian McCalman (McCalmans). Het is een avondvullend programma gebracht door een indrukwekkend gezelschap van maar liefs veertien(14) mannen en vrouwen waaronder vooraanstaande artiesten uit de Britse (folk) scene.

De show vertelt het verhaal over een moeder die haar zoon moet uitzwaaien omdat hij moet gaan vechten voor zijn vaderland. Het blijft niet alleen bij één oorlog maar er worden uitstapjes gemaakt naar verschillende landen en oorlogen zoals in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, en de V.S.

Het verhaal wordt versterkt door een prachtige muzikale omlijsting en het gebruik van mooie liederen, luisterliedjes maar ook (bekende) meezingers.

Er zijn 4 muzikanten, Tommy Roseburgh op piano en Kenny Speirs op zang en gitaar; beiden uit Schotland en ook bekend van de John Wright Band van de allereerste bezetting. Pieter Westdijk zang, banjo, bouzouki en mandoline en Engelsman Dave Tearney met zang en gitaar. Daarnaast is er de zangeres Eilidh Grant uit Glasgow Schotland. Ze heeft een prachtige stem en zingt de liederen zeer ingetogen en gepassioneerd.

Om het geheel compleet te maken zijn er vijf heren en vier dames die zingen en tevens een stuk van het verhaal vertellen.

Om de teksten te versterken zijn er ook beelden te zien, hierdoor komt men tijdens de liederen in de sfeer van het moment, het zorgt voor een extra dimensie.

Er worden songs solo gezongen en tevens met het hele koor, meezingen kan en mag!!!. Kent men de tekst niet (helemaal)? Geen zorg, deze staat in het verstrekte programmaboekje!

The War Show is een show voor jong en oud, iedereen kan meedoen en genieten. Er zullen ook herkenbare verhalen en gebeurtenissen naar voren komen over oorlogssituaties, uit het verleden en de actualiteit.

   
20 juni - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie:Jannie

 
   
27 juni - Hot Buskers (NL)
Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Een echte afsluiter van het Lantaern-seizoen is een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternatieve country, blue grass en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel.

En dat alles in een akoestische setting met één dame en vijf heren rondom één microfoon.

The Hot Buskers spelen en zingen met passie voor de muziek en aandacht voor het publiek.

Dit is een onweerstaanbaar vrolijke band, met gedreven muzikanten die ook nog eens allemaal zingen. The Hot Buskers is een bijzonder origineel gezelschap dat je meeneemt naar het eldorado van de Lage Landen.

Oude muziek in een nieuw jasje en andersom, met de nadruk op roots, country, western swing, early jazz en blues. Hun repertoire omvat 100 jaar muziekgeschiedenis.

De band maakt gebruik van uitsluitend akoestische instrumenten zoals: gitaar, resonator, mandoline, banjo, viool, klarinet, ukelele, dobro, zingende zaag, mondharmonica, accordeon, trompet, contrabas en percussie.

Hun eerste CD “Sweet Street Promenade” is onlangs uitgebracht.

“The Hot Buskers” is een groep waarvan het plezier afstraalt die maar één doel heeft, het publiek laten meedelen in hun muzikale feestje.

www.hotbuskers.nl

   
.... en dan is het weer tijd voor warm zand tussen de tenen en de blik op tropisch warme golven....
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el