De Agenda
Flash Photo Scroller by cu3ox.com v1.8

De Lantaern in Zevenaar is het gezelligste Muziekcafé van Nederland. Dit unieke café dat geheel door uitsluitend vrijwilligers wordt gedreven, is alleen op zaterdagavond geopend. Maar dan wèl altijd met live muziek!

Artiesten uit binnen- en buitenland komen graag naar De Lantaern. Goede, soms nog onbekende, artiesten maar ook veel artiesten van naam blijven graag komen, vanwege de unieke sfeer in De Lantaern.

 
dd

De aankondigingen in de onderstaande agenda kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Dit geldt vooral voor de Open Podia.

Elke zaterdag open vanaf 20:15 uur.
Aanvang live muziek om 21:00 uur.

De als tweede genoemde prijs geldt voor plusdonateurs.

4 april - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Jannie

 
Rose-Île Trio  

Muziekgroep Rose-île maakt in hun repertoire een keuze uit de vele prachtige liederen uit diverse landen, waaronder Franse chansons, Jiddische en Duitse liederen, swing en jazz.

Opzwepende- en melancholische melodieën uit Zuid Amerikaanse landen, Italië, Spanje en Rusland.

Maar ook gevoelige muziek om bij weg te dromen en ritmische nummers om op te dansen.

Zangeres Toetie Rijnaard zong in diverse bekende groepen en deelt deze rijke ervaring met haar huidige begeleiders, Theo Worm (klarinet, gitaar en mandoline) en Gérard Baldeo (gitaar en basgitaar). Toetie’s warme stem past uitstekend bij de gekozen nummers.

Patrick Spadzinski  

Singer-songwriter Patrick Spadzinski is 25 jaar en woont in Zevenaar.

In 2007 is hij begonnen met het schrijven en zingen van eigen liedjes. 

Hij maakt muziek omdat dat hem compleet maakt “Ik ben wat ik schrijf en ik ben wat ik zing”.

Patrick kan er (naar eigen zeggen) zijn hele ziel en gevoel in kwijt.

Jetse de Jong & Katharina Wildenbeest  

Toetsenist Jetse de Jong en zangeres Katharina Wildenbeest hebben elkaar ontmoet in de Not2Bigband, een soul/funk/rock 'n roll band uit Zevenaar.

Al snel ontdekten ze een gedeelde passie voor de muziek uit New Orleans, de bakermat van de gospel, jazz en blues.

Samen brengen ze een aantal nummers ten gehore uit de jazz- en bluestraditie, denk aan “Dream a little dream” en ”Nobody knows the trouble.

   
11 april - The Henry Girls (Ierland) 
Entrée € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
reserveren reserveren reserveren reserveren

De muzikale zusjes Karen, Joleen en Lorna McLaughlin (oftewel The Henry Girls) komen uit het idyllische Donegal Ierland. Ze onderscheiden zich met een geheel eigen stijl in de folk-scène van muziekgroepen.

Hun (kwalitatief hoge) meerstemmige (close-harmony) zang i.c.m. traditionele Ierse muziek is doorspekt met Blue Grass met jazz invloeden en met een vleugje Americana. Hun stijl kan vergeleken worden met Crosby, Stills & Nash, The Dixie Chicks en The Indigo Girls.

Inmiddels hebben ze vijf albums op hun naam staan. Bij hun meest recente CD “Louder Than Words” uit 2014 duikelen de critici over elkaar heen om hen (terecht!) de hemel in te prijzen.

De naam “The Henry Girls” is een eerbetoon aan hun grootvader Henry.

De dames bespelen een uitgebreid scala van muziekinstrumenten, zoals viool, gitaar, banjo, ukelele, harp, piano, mandoline, en accordeon. Ze gaan geregeld over in Uptempo, maar hun sterkste troef is de harmonieuze driestemmige zang.

The Henry Girls staan garant voor een avond vol dynamische muziek van een ongekend niveau, lekkere vrolijke en ontspannende muziek van een zeer hoge kwaliteit.

www.thehenrygirls.com

   
18 april - Stephen and Pernille Quigg (Schotland)
Entrée € 12,--
(plus-donateurs: € 11,--)
reserveren reserveren

Stephen en zijn vrouw Penille Quigg staan 18 april voor het eerst als duo in De Lantaern als “The Quiggs”.

“Steve” Quigg heeft een echte Schotse stem met diepte en kracht, hij zingt Schotse traditionele liederen maar ook een mooi nummer zoals “Goodnight Sweetheart” kost hem geen enkele moeite.

Steve Quigg is beslist geen onbekende in De Lantaern hij heeft er enkele keren opgetreden met de zeer succesvolle Schotse folk groep The McCalmans. Deze hield in 2010 op te bestaan omdat Ian McCalman besloot na ruim 45 jaar te stoppen. Hierna heeft Steve nog een paar jaar opgetreden (ook in De Lantaern) met de inmiddels veel te jong overleden Nick Keir, ook een oud-lid van “The McCalmans”, samen traden ze 10 jaar op met deze groep.

Steve vormt nu met zijn vrouw het duo “The Quiggs” en toert dit voorjaar volop door de landen waar hij altijd al veel succes had zoals Denemarken, Duitsland en natuurlijk Nederland.

The Quiggs zijn inmiddels ook al geboekt voor een aantal zeer toonaangevende folkfestivals zoals het “Edinburgh Fringe Festival”, dit geeft wel de kwaliteit aan van dit duo, gezien de strenge selectie.

De opnames zijn in volle gang van de 1e CD van “The Quiggs”, hopelijk is deze al verkrijgbaar tijdens hun optreden in De Lantaern.

www.stephenquigg.com

   
25 april - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
2 mei - The New Voices (koor) en theatergroep de IJsbloemen (Zevenaar)
Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Unieke combinatie van zang door The New Voices en toneel van theatergroep IJsbloemen.

Deze bijzondere avond bestaat uit een eenakter gebracht door twee leden van theatergroep IJsbloemen én een optreden van hét Pop zangkoor van De Liemers “The New Voices” uit Zevenaar.

De zanggroep The New Voices bestaat u maar liefs 40 leden en doen het geweldig mede door hun choreografie.

Tijdens het “TOP2000 popkoren Contest” in 2013 en 2014 gingen ze met respectievelijk de 1e en de 2e prijs aan de haal.

De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling “Gestrand” zijn in volle gang, deze voorstelling is in zijn geheel te zien op 6, 7 en 8 november in Het Musiater in Zevenaar.

Maar de primeur van (een deel van) dit programma heeft Muziekcafé De Lantaern al op 2 mei. In twee keer een half uur zullen de leden van The New Voices u al laten genieten van een deel van de nieuwe liedjes en choreografie.

Het koor staat onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en wordt geregisseerd Richard Sprokkereef die ook verantwoordelijk is voor de choreografie en de presentatie.

www.thenewvoices.nl

Het muzikale gedeelte van The New Voices wordt onderbroken met een eenakter gespeeld door leden van theatergroep IJsbloemen uit Zevenaar.

Jannie Oudendijk en Christa Visker (foto) spelen de aangrijpende eenakter ‘Ik huil mijn vaders tranen’ van Martine Faber.

Het gaat over twee vrouwen die onafhankelijk van elkaar praten tegen een stoel waarin hun vader altijd heeft gezeten. De twee vaders hebben de oorlog op totaal verschillende manieren beleefd. Dit heeft zijn weerslag gehad op de beide dochters.

   
9 mei - Keith Hancock (UK)
Entrée € 11,--
(plus-donateurs: € 10,--)
reserveren reserveren

Op zaterdag 9 mei gaat Keith Hancock de bezoekers van de Lantaern weer verwennen! Wie houdt er niet van deze charismatische singer/songwriter die zijn eigen beleving in zijn muziek en lyrics brengt.

Keith heeft al vele keren opgetreden in de Lantaern, de laatste keer was in 2013. Deze zanger weet het publiek te boeien met zijn humor en natuurlijk zijn muziek.

In zijn songs laat hij veel emotie horen. Vooral met het nummer "Absent friends" is het Keith Hancock ten voeten uit, niet alleen qua zang maar Keith is namelijk ook een virtuoos als het gaat om het bespelen van de trekzak.

Keith Hancock is geboren en getogen in Manchester Engeland. Gedurende de jaren '80 en '90 toerde hij uitgebreid over de hele wereld en nam hij vier albums op: “This World We Live In”, “Madhouse, Compassion” en “Born Blue”…… als het goed is heeft hij onlangs een nieuw album uitgebracht en dan is deze CD natuurlijk verkrijgbaar tijdens zijn optreden in De Lantaern.

Hij leeft en woont nu al een paar jaar in Saigon en werkt als muzikant, singer/songwriter en auteur, ook schrijft Keith artikelen voor diverse websites.

In 2013 is hij (door privé omstandigheden) voor het eerst in 7 jaar pas weer serieus internationaal gaan toeren en met veel succes. Ook dit jaar doet hij weer een aantal landen aan waaronder ook Nederland.

Keith's live show is een mix van muzikale genres, dit alles gebracht in zijn eigen unieke stijl en zijn percussie achtige manier van spelen. Zijn stem is nog steeds subliem en de humor om te “snijden”.

www.keithhancock.co.uk

 
   
16 mei - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
23 mei - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie:Jannie

 
   
30 mei - Familiar Wild (Canada)

Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)

 

Wat kun je zeggen over de muziek van het dames duo Familiar Wild? Het is een steile weg naar beneden die je leidt langs afgronden van herinneringen en dromen, de dromen die je niet bent vergeten maar (tijdelijk) hebt begraven en toch vervolgens opnieuw beleeft. Het is een golf waarin je opgaat en wegdrijft.

Dit klinkt filosofisch, maar toch, ongeacht hoe je het beleeft, Familiar Wild is een band die je pakt, je aan de hand meeneemt en verrast met hun reis.

Als kind rende Familiar Wild oprichtster Melissa Bandura al op blote voeten door de amber kleurige Manitoba vlakten en aangrenzende bossen zoals veel Canadese meisjes.

Ze was voorbestemd om op te groeien als een multi-instrumentalist met viool, fluit, keyboard, gitaar en later ontwikkelde ze ook haar zang kwaliteiten.

Even simpel…. Familiar Wild is een Pacific Northwest band die orkestrale Folk i.c.m. popmuziek met hart en ziel, vriendelijk en toch doordacht brengt.

Hun liedjes zijn “vloeibaar” samengesteld zonder misleiding en ritmisch uniek, maar toch heel herkenbaar.

De live show in De Lantaern is intiem en stralend.

www.familiarwild.com

   
6 juni - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie: Mariken

 
   
13 juni - The War Show
Entrée € 15,--
(plus-donateurs: € 14,--)
 

The War Show is gebaseerd op het zeer succesvolle Britse "Far Far From Ypres".

Deze show is geschreven en (in GB) geregisseerd door Ian McCalman (McCalmans). Het is een avondvullend programma gebracht door een indrukwekkend gezelschap van maar liefs veertien(14) mannen en vrouwen waaronder vooraanstaande artiesten uit de Britse (folk) scene.

De show vertelt het verhaal over een moeder die haar zoon moet uitzwaaien omdat hij moet gaan vechten voor zijn vaderland. Het blijft niet alleen bij één oorlog maar er worden uitstapjes gemaakt naar verschillende landen en oorlogen zoals in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Ierland, en de V.S.

Het verhaal wordt versterkt door een prachtige muzikale omlijsting en het gebruik van mooie liederen, luisterliedjes maar ook (bekende) meezingers.

Er zijn 4 muzikanten, Tommy Roseburgh op piano en Kenny Speirs op zang en gitaar; beiden uit Schotland en ook bekend van de John Wright Band van de allereerste bezetting. Pieter Westdijk zang, banjo, bouzouki en mandoline en Engelsman Dave Tearney met zang en gitaar. Daarnaast is er de zangeres Eilidh Grant uit Glasgow Schotland. Ze heeft een prachtige stem en zingt de liederen zeer ingetogen en gepassioneerd.

Om het geheel compleet te maken zijn er vijf heren en vier dames die zingen en tevens een stuk van het verhaal vertellen.

Om de teksten te versterken zijn er ook beelden te zien, hierdoor komt men tijdens de liederen in de sfeer van het moment, het zorgt voor een extra dimensie.

Er worden songs solo gezongen en tevens met het hele koor, meezingen kan en mag!!!. Kent men de tekst niet (helemaal)? Geen zorg, deze staat in het verstrekte programmaboekje!

The War Show is een show voor jong en oud, iedereen kan meedoen en genieten. Er zullen ook herkenbare verhalen en gebeurtenissen naar voren komen over oorlogssituaties, uit het verleden en de actualiteit.

   
20 juni - Open Podium

Entrée gratis
Presentatie:Jannie

 
   
27 juni - Hot Buskers (NL)
Entrée € 8,--
(plus-donateurs: € 7,--)
 

Een echte afsluiter van het Lantaern-seizoen is een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternatieve country, blue grass en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel.

En dat alles in een akoestische setting met één dame en vijf heren rondom één microfoon.

The Hot Buskers spelen en zingen met passie voor de muziek en aandacht voor het publiek.

Dit is een onweerstaanbaar vrolijke band, met gedreven muzikanten die ook nog eens allemaal zingen. The Hot Buskers is een bijzonder origineel gezelschap dat je meeneemt naar het eldorado van de Lage Landen.

Oude muziek in een nieuw jasje en andersom, met de nadruk op roots, country, western swing, early jazz en blues. Hun repertoire omvat 100 jaar muziekgeschiedenis.

De band maakt gebruik van uitsluitend akoestische instrumenten zoals: gitaar, resonator, mandoline, banjo, viool, klarinet, ukelele, dobro, zingende zaag, mondharmonica, accordeon, trompet, contrabas en percussie.

Hun eerste CD “Sweet Street Promenade” is onlangs uitgebracht.

“The Hot Buskers” is een groep waarvan het plezier afstraalt die maar één doel heeft, het publiek laten meedelen in hun muzikale feestje.

www.hotbuskers.nl

   
.... en dan is het weer tijd voor warm zand tussen de tenen en de blik op tropisch warme golven....
de liemers helemaal goed wee wee wee de liemers helemaal goed punt en el