14 Oktober 2017
Open podium
Entree: gratis

Presentatie: Mariken

FRANK EN PIET – SINGER/SONGWRITERS – MET EEN MUZIKALE REIS

Frank en Piet vormen een graag gezien singer-/songwriters-duo, dat met veel plezier ook goed gekozen nummers uit de roemrijke sixties en seventies redt van de vergetelheid. Ze leven voor de muziek en laten de toeschouwer deel worden van hun verhaal. Het gaat over het leven op straat, en hun talrijke belevenissen tijdens het reizen door Europa. De teksten zwerven tussen melancholisch en humoristisch. De muziek neemt regelmatig een retourticket van roots over klassiek tot de weg terug in de delta blues.

Frank is een songwriter pur sang. Hij schreef al zo'n duizend nummers – geen nood, hij speelt ze niet allemaal vanavond – die samen een dagboek van zijn leven vormen. Hij kan rekenen op z'n goede kameraad Piet, die volgens geheel eigen recept de bas hanteert.
In hun uitvoeringen is een diepe liefde voor muziek te horen.

www.frankpiet.beDE MORRÈS BAND MET ENERGIEKE, DYNAMISCHE EN EMOTIONELE MUZIEK

Morrès is een Arnhems-Nijmeegs rocktrio, bestaande uit de ervaren musici Thomas Calis, Johan 'basso' Volman en Anco Koens. De band is opgericht in 2013 - toen nog een kwartet - en acteert sinds 2016 in de huidige samenstelling.
 
Het recept: een stevige en stuwende ritmesectie, gecompleteerd met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, zorgen voor melodische powerpop met veel energie en dynamiek, van stevige rocksongs tot breekbare ballads - met hier en daar wat jazzy invloeden. Muziek waar ruimte in zit, een mix van The Police meets Muse: energie, dynamiek, emotie.
 
In 2016 werd Morrès met de toetreding van drummer Thomas definitief het rocktrio dat ze nu zijn. Er werd nieuwe muziek geschreven voor de opvolger van de eerste EP, wat heeft geresulteerd in de 5 tracks tellende EP A Good Day, die werd opgenomen in de Arnhemse Sound Vision Studio en geproduceerd door George Konings.
 
A Good Day is een EP geworden met 4 stevige tracks en een ballad. De muziek heeft over het algemeen een vrolijke, energieke vibe, in contrast met de teksten die gaan over onderwerpen als verlies in al z'n vormen en tegelijkertijd een ode aan het leven zelf.
De EP wordt op 15 september 2017 gepresenteerd in LuxorLive. Tegelijkertijd met de wereldwijde release van de plaat "A Good Day" zal de single "Once" gelanceerd worden, compleet met clip, die overal te zien, te streamen en te downloaden zal zijn.

www.morres-music.com

/