16 November 2019
Open podium
Entree: gratis

De As – singer songwriter
Onder de naam De As gaat de Amsterdamse singer song writer René de Vries schuil. Zijn muziek is een akoestische mengeling van smartlap, rock en blues. Zijn cd’s ‘onderweg naar meer’ en ‘draai je om’ hebben geleid tot een tournee die tot eind 2013 heeft geduurd. Momenteel zit de Vries in het wat rustiger vaarwater en is hij weer op zoek naar leuke plekken om op te treden. De Lantaern is hier bij uitstek super geschikt voor.

Ruud Aarden - cabaretier
Ruud Aarden speelt zichzelf wanneer hij 7 jaar geleden een bepaalde ingrijpende gebeurtenis niet had verwerkt. Het tempo van t leven lag te hoog voor hem of hij lag te ver achter. Zijn betoog bestaat vooral uit frustratie en onwetendheid maar voor u vooral uit leedvermaak. En Ruud geniet op zijn beurt weer van uw leedvermaak. Wellicht dat hij de spiegel die hij 7 jaar geleden kreeg voor gehouden nu kan voor houden bij de mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Maar geniet vooral van zijn absurde zoektocht

Liguster - familieband
Het zal je familie maar wezen!! De leden van Liguster zijn niet alleen muzikaal bij elkaar betrokken maar hebben een familieband. Moeder: Helga Buitelaar zingt samen met dochters: Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. Op een zeer gevarieerd instrumentarium (gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit, klarinet, etc) komen allerlei muzikale smaken en sferen aanbod. De meerstemmige loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers, polderfado, country punk en kleinkunstliedjes. De teksten getuigen van een liefde voor taal, hang naar historie en weemoed. Ze gaan over de liefde, de dagelijkse beslommeringen, bespiegelingen en ergernissen. De muzikale pareltjes worden lichtvoetig en humorvol toegelicht. 

Helga Buitelaar: zang, fluiten, klarinet, doedelelzak, gitaar, kazoo
Erin Blom: ukelele, zang
Dane Blom: bas ukelele, zang
Johan van Drunen: gitaar, kofferset – percussie, cajon, zang

/