26 Oktober 2019
Open podium
Entree: gratis

Thijs Wijman – cabaretier en liedjesschrijver
Thijs Wijman (24), cabaretier en liedjesschrijver, is een student aan de Nederlandstalige opleiding van het Rijnijssel in Arnhem. Met zelfspot, grappen en muziek brengt hij een persoonlijk verhaal dat raakt en laat lachen. Hij is druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal dat hij komt uitproberen op de 26e in Zevenaar.


Bjarke Ramsing
De muzikale opvoeding van Bjarke Ramsing vond plaats op het Deense platteland. Daar vormde hij zijn eigen muzikale stijl uit de restanten van oude Amerikaanse folk, blues en roots muziek. Hij toert sinds jaar en dag binnen en buiten Europa. Hij verdient zijn brood al spelend in bars en op straat. Momenteel heeft zijn dynamische folkmuziek een vruchtbare basis gevonden in de Lage Landen. De afgelopen twee jaar heeft Bjarke nauw samengewerkt met Nederlandse muzikanten: Teun van Langen op contrabas, Annelies Jonkers op viool en Floris Venema op drums en percussie. Muzikaal gezien varieert het van prachtige, zachte folk ballads met elegante instrumentale arrangementen, tot meer ongepolijste en opgewekte akoestische rockcomposities. Zijn songteksten zoeken op meedogenloze wijze naar de schoonheid te midden van het vuil van onze moderne westerse samenleving.Tijdens zijn optredens geeft Bjarke uitdrukking aan een zeldzame en subtiele oprechtheid en laat zijn publiek achter met een vleugje ongepolijste waarheid.


Maurits Koster en Arend Jan Schimmel
In 2009 maakte Maurits Koster  een carriere switch en begon aan een nieuw avontuur.Van 2009 tot 2015 studeerde hij aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Zijn afstudeervoorstelling ging over speeches. In 2016 stond Maurits Koster in de finale van De Comedy Award Delft en in 2019 won hij de persoonlijkheidsprijs in de finale van het Utrechts Cabaret Festival. Nu speelt Koster in het theater en bij bedrijfsgelegenheden zijn nieuwe cabaretvoorstelling: Demonen. Over belemmerende overtuigingen, dromen najagen en worden wie je kunt zijn. Dit doe hij samen met pianist Arend Jan Schimmel.


Boanna Boyne
Boanna Boyne is een nieuwe folkgroep uit de regio Achterhoek/Nijmegen. De vijf leden zijn begonnen met het spelen van traditionele Ierse folk, maar ondertussen is het repertoire uitgebreid tot een fraaie mix waarin ook hedendaagse folk, stukken uit andere Keltische streken en eigen nummers een plaats hebben gevonden. Fraaie ballades worden afgewisseld met gezellige pubsongs, verstilde harpmelodieën en flitsende accordeondeunen. Bovendien zingen alle bandleden zodat soms zelfs vijfstemmig gezongen wordt. De groepsnaam komt van de godin Boanna van de rivier de Boyne, zij is de moeder van Angus, de god van jeugd, liefde en dichtkunst. Boanna Boyne is: · Taggi Eenstroom:  leadzang, zang, percussie · Reninka Eskes:  klarinet, tinwhistle, zang · Judith Baakman:  harp, zang  · Ton van de Ven:  (lead)zang, gitaar, percussie. · Leo de Kruis:  (lead)zang, Ierse bouzouki, accordeon,  mondharmonica, gitaar

/